Endeks 62 binde tutunamadı

Endeks 62 binde tutunamadı

Endeks ilk seansta 42 puanlık artışla 61 bin 900 puandan kapattı. İşlem hacmi 1 milyar 360 milyon TL oldu.

A+A-

Borsa İstanbul’da BIST 1000 Endeksi haftanın ilk işlem gününde oldukça dar bir bant içinde hareket etti. Geçen haftayı 61 bin 858 puandan tamamlayan endeks ilk seansa yükselişle başladı ve açılışını 307 puanlık artışla 62 bin 165’ten yaptı.

Bu yılın ilk enflasyon verisi açıklanmadan önce hacimsiz olarak yükselen endeks seans içinde 62 bin 421 puana kadar yükselerek Cuma kapanışına oranla yaklaşık yüzde 1 değer kazandı.

Enflasyon verisinin beklentilerin biraz üstünde çıkması ve döviz piyasasındaki hareketliliğe bağlı olarak artan satışlarla gerileyen endeks seans ortasında 61 bin 758 puana kadar geriledi. Kapanışa doğru bu seviyeden gelen tepki alımları ile yükselen endeks ilk seansı sadece 42 puanlık artışla 61 bin 900 puandan gerçekleştirdi.

İlk seansta bankacılık sektörü hisseleri ortalama yüzde 0.25 oranında değer yitirirken, hizmet sektörü hisseleri ortalama yüzde 0.79 oranında değer yitirdi. 

Endekste orta vadeli teknik göstergelerdeki zayıf görüntünün devam etmesi, kısa vadeli tepki alımlarının ilk dirençlerde güç kaybetmesine neden oluyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.