Endeks 721 puan artışla 73 binin üstünde

Endeks 721 puan artışla 73 binin üstünde

Borsa İstanbul'da endeks küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisiyle günü 721 puan artışla 73.150 puandan tamamladı

A+A-

Küresel piyasalarda FED’in dün açıklanan toplantı tutanaklarına paralel oluşan iyimser hava Borsa İstanbul’da da etkisini gösterdi.

Güne yükselişle başlayan endeks ilk seansta 73 bin puan üstünü gördükten sonra banka hisselerindeki alımların devam etmesiyle ikinci seansta da yükselişini devam ettirdi. Gün sonunda BIST 100 Endeksi 721 puanlık artışla 73.150 puandan kapanırken, hisse senetleri ortalama yüzde 1.26 oranında değer kazandı.

İlk seansta endeksi domine eden bankacılık hisseleri ikinci seansta güç kaybetse de günü yüzde 0.86’lık yükselişle tamamladı. Holding hisseleri gün sonunda yüzde 1.26 değer kazanırken bugünkü işlem hacmi 3.26 milyar TL oldu.
Yerel seçimlerden bir hafta önce başlayan yükseliş trendi ile 17 Aralık’tan sonraki kayıplarının hepsini geri alan Borsa İstanbul’da yarının gündemini kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s belirleyecek.

FED’in yarattığı pozitif havanın orta vadede devam etmesini bekleyen uzmanlar, Moody’s’in sürpirz bir karar vermesinin beklenmediğini ve gelişmekte olan piyasalara dönük artan risk iştahı nedeniyle kar satışlarıyla beraber yükseliş trendinin devam edeceğini öngörüyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.