Endeks 77 bin üstünde güne başladı

Endeks 77 bin üstünde güne başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi 335 puanlık artışla 77.003 puandan güne başlangıç yaptı.

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi 335 puanlık artışla 77.003 puandan güne başlangıç yaptı. Borsada endeks dün gün içindeki kazançlarını kapanışa doğru gelen satışlarla geri vermiş ve 76.668 puandan kapanış yapmıştı.

ABD'nin Suriye'de İslam Devleti militanlarına karşı dün başlattığı hava saldırıları küresel piyasalarda risk iştahını azalırken uzmanlar hisse senetlerinde güne Avrupa borsalarına paralel yatay açılış bekliyordu.

Öte yandan jeopolitik risklerin yanı sıra Fed'in faizleri erken artıracağı beklentileriyle bir süredir baskı altında kalan TL de yakından izlenecek.

VİOP'da bu sabah BIST-30 endeksinin Ekim sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.05 artıda 94.2000 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün ayrıca iç piyasada 14:30'da Eylül ayı kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, yurtdışında  saat 11:00'de Eylül ayı Almanya Ifo endeksi ve 17:00'de Ağustos ayı ABD yeni konut satışları verileri takip edilecek.

Piyasaların en önemli iç gündem maddesi ise yarın sonuçları açıklanacak Merkez Bankası'nın toplantısı. TCMB Eylül ayı PPK toplantısında politika faizini sabit bırakması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.