Endeks 80 binin altında

Endeks 80 binin altında

Borsa İstanbul'da endeks ilk seansı 903 puanlık kayıpla 79.738 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.12 oranında değer yitirdi.

A+A-

Borsa İstanbul'da endeks ilk seansı 903 puanlık kayıpla 79.738 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.12 oranında değer yitirdi.  İşlem hacminin 1 milyar 427 milyon 918 bin TL olarak gerçekleştiği ilk seansta, en çok işlem gören hisselerden Garanti Bankası yüzde 2.22, İş Bankası C yüzde, 2.27 Kardemir D yüzde 3.15 ve Beşiktaş hisseleri ise yüzde 4.47 değer yitirdi. 

Beklentilerin üstünde çıkan mali verileri ile Vestel hisseleri ilk seansta yüzde 3.47 oranında değer kazanırken, Ford Otosan hisseleri bugün açıklanan bilançolarının etkisiyle yüde 6.71 oranında değer yitirdi.

Uzmanlar, Ukrayna'da artan tansiyon ve gelişmekte olan ülkelerden para çıkışının yanı sıra Moody's'in cuma günü açıklayacağı Türkiye raporunda olumsuz değerlendirmeye yer verebileceği beklentisinin piyasaları olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.

Endeksin 2. seansta 80 bine doğru atak yapabileceği ancak daha güçlü görünen arz nedeniyle bu seviye üstünde kapanışın bugün için zor olduğu ifade ediliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.