Endeks banka hisseleriyle yüzde 2.05 geriledi

Endeks banka hisseleriyle yüzde 2.05 geriledi

Endeks bankacılık hisselerindeki kar satışları ile yüzde 2.05 gerileyerek 72.428 puandan kapandı

A+A-

Seçim sonrası iyimserlikle 17 Aralık sonrası kayıplarını geri alarak teknik direnç seviyelerine yaklaşan hisse senetleri, bazı gelişmekte olan ülke borsalarındaki gerilemeye de paralel olarak bankacılık hisseleri öncülüğünde yüzde 2.05 geriledi.

BIST-100 endeksindeki hisseler dün 16 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanış seviyesini gerçekleştirdikten sonra bugün kâr realizasyonuyla karşılaşarak 72,428.55 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 2.68 geriledi.

Yolsuzluk iddiaları üzerine 17 Aralık 2013 tarihinde başlatılan soruşturma öncesinde BIST-100 endeksi 16 Aralık tarihinde 74,843.38 puandan kapanmıştı. Endeks 17 Aralık'tan itibaren düşüş trendine girdikten sonra 3 Mart'ta 61,189.15 puandan kapanarak dip seviyeyi görmesinden bu yana yüzde 18.3 yükseldi.

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, "Son iki haftalık yükselişle 16 Aralık seviyesi hemen hemen yakalandı. Banka hisseleri öncülüğünde kâr satışları gördük. Söz konusu dönemde gelişen ülke piyasalarından iyi performans gösteren endeksin bundan sonra gelişen piyasalara paralel bir performans göstermesini bekliyoruz. Siyasi belirsizliğin ortadan kalkması borsada fiyatlara yansıdı" dedi.

Endeksi en çok aşağı yönlü etkileyen hisseler yüzde 2.85 düşüşle Garanti Bankası, yüzde 3.03 düşüşle Akbank ve yüzde 3.17 düşüşle Halbank oldu.

Sabancı Holding iştiraklerinden Sasa Polyester'deki yüzde 51'e denk gelen 110.3 milyon lira nominal değerli hisseler tamamını Tayland merkezli Indorama Ventures'a 62 milyon dolara sattı. Sasa hisseleri yüzde 3.3 düşüşle 1.16 liradan kapandı.

Oyak Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, çimento sektöründe hafta başında açıklanan Holcim ve Lafarge gruplarının birleşmesini yakından takip ettiklerini belirterek, bu birleşmeden oluşacak fırsatlarla ve olası satın almalarla şimdiden ilgilenmeye başladıklarını söyledi. Oyak Çimento iştiraklerinden Aslan Çimento yüzde 3.3 prim yaparken diğer iştirakler belirgin hareketler görülmedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.