Endeks faiz sinyali ile yükseldi

Endeks faiz sinyali ile yükseldi

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın faizlerde sınırlı da olsa indirime gidilmesinin gündemde olduğunu açıklaması ile endeks banka hisseleri öncülüğünde yüzde 1.55 yükseldi

A+A-

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın faizlerde sınırlı da olsa indirime gidilmesinin gündemde olduğunu açıklaması ile endeks banka hisseleri öncülüğünde yüzde 1.55 yükseldi. Endeks 1.119,73 puanlık yükselerek ilk seansı 73.434,70 puandan tamamladı. Günün ilk seansında işlem hacmi ise 2.63 milyar lira oldu. Endeksi domine eden bankacılık sektörü hisseleri ilk seansta ortalama yüzde 2.63 oranında değer kazanırken holding hisselerindeki değer artışı yüzde 1.35 oldu

Açılışı küreseler piyasalardaki gelişmeler ve beklentilere paralel yükselişle başlayan borsada endeks Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın, Para Politikası Kurulu'nda (PPK), faizlerde sınırlı da olsa indirime gidilmesinin gündemde olduğunu açıklamasıyla alımlar artı. Açıklama kısa vadeli faizler ve dövizde gerilemeye neden olurken, olası faiz indiriminin 6 aylık banka bilançolarına olumlu yansıyacağı beklentisi ile banka hisselerine alımlar geldi.

Seans ortasında açıklanan dış ticaret verilerinin de beklenenin altında kalması olumlu havayı destekleyen diğer faktör oldu. Analistler bu akşam ABD Merkez Bankası (FED) kararları öncesinde piyasada olumlu havanın korunacağı görüşündü. Merkez Bankası Başçı'nın enflasyon hedefinin yüzde 6.6'dan yüzde 7.6'ya revize edildiğini açıklaması ise uzmanlara göre piyasa beklentileri paralelinde olduğu için nötr etkiye sahip oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.