Borsa ฤฐstanbul’da iลlem gรถren pay piyasalarฤฑ ilk seansta รถnceki kapanฤฑลa gรถre ortalama yรผzde 1,17 deฤer kazandฤฑ, toplam iลlem hacmi 1,9 milyar lira olarak gerรงekleลti. ฤฐlk seansta bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,68, holding endeksi yรผzde 0,66 yรผkseliล kaydederken, yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en fazla kazandฤฑran sektรถr endeksi ise yรผzde 1,94 ile “elektrik” oldu.
Gรผne yรผkseliลle baลlayan BIST 100 endeksi, faiz ve dรถviz kurlarฤฑndaki dรผลรผล eฤiliminden bulduฤu destekle banka hisseleri รถncรผlรผฤรผnde 88.738,83 puana kadar รงฤฑktฤฑ.
Analistler, veri takviminin zayฤฑf olmasฤฑ nedeniyle iรง dinamiklerin etkili olduฤunu belirterek, yurt iรงi piyasalarฤฑn pozitif gรถrรผnรผmรผnรผn ikinci seansta da devam edebileceฤini tahmin ediyor. BIST 100 endeksinin 89.000 ve 89.900 seviyelerinin direnรง konumunda olduฤunu ifade eden analistler, olasฤฑ dรผลรผลlerde ise 88.000 ve 87.400 seviyelerinin destek konumuna gelebileceฤini kaydediyor.







