Endeks pozitif yönde sinyali verdi

Endeks pozitif yönde sinyali verdi

Global Yatırım: 8005-8100 seviyeleri yükselişin devamı karşısında direnç konumunda bulunuyor.

A+A-

Endeksin güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekleyen Global Yatırım bugün için  EREGL, ISFIN, AKSA, EKGYO, ve THYAO hisselerini önerdi.

Global Yatırım açıklaması şöyle:

ABD’de bugün tarım dışı istihdam verisi açıklanacak (16:30). Ekonomistlerin medyan beklentisi kasım ayında 183 bin net tarım dışı istihdam artışı yönünde şekilleniyor. Açıklanacak verinin otomotiv işçileri grevinin çözümle sonuçlanması sebebiyle tek seferlik etki içermesi bekleniyor. Bununla birlikte veri sonrasında Fed para politikasının ve ekonomideki yavaşlama sinyallerinin iş gücü piyasasındaki etkilerine dair işaretler takip edilecek.

Yurtiçinde ise faizlerdeki artışa paralel olarak mevduat faizlerinin %50 sınırına yaklaşması konuşulurken buna rağmen kur korumalı mevduatlarda çıkış iki ayın en düşük seviyesinde gerçekleştiği görülüyor. Diğer taraftan TCMB rezervleri 140,1 milyar dolarla rekor seviyeye yükselirken swap hariç net rezervler -51 milyar dolardan -46,7 milyar dolara toparlanma göstermesi olumlu bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Haftalık menkul kıymet istatistiklerinde ise yurt dışında yerleşik kişilerin net 376,4 milyon dolarlık hisse senedi ve 152,2 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi almaları dikkat çekti.

Siyasi tarafta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis görüşmesi takip edildi. Görüşme sonrasında iki ülke arasında ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması konusunda mutabık kalındığı belirtildi. Bu sabah USD kuru 28,96 seviyelerinde işlem görüyor.

Türkiye’nin 5 yıllık CDS primi ise 335 civarında yatay seyrini sürdürüyor.

BIST100 endeksi ise Perşembe günü %1,58 artış ile 7979 seviyesine kadar yükseldi. Böylelikle endeks 7750/7770 bölgesinde bulduğu destekle ve kapanışa doğru gelen alımlarla bir gün önceki düşüş ardından güçlü bir tepki yükselişi gerçekleştirdi.

Endeksin bu performansı sürecinde CLEBI, THYAO, PGSUS, RYSAS hisselerindeki performans ile ulaştırma sektörü ön plana çıkarken SARKY, KCAER, ERBOS, EREGL, KRDMD hislerindeki yükselişlerle metal ana sanayi en çok yükselen ikinci sektör endeksi oldu. Diğer taraftan sigorta ve bankacılık sektörleri yükselişe ayak uyduramadı ve negatif ayrıştı.

Günün sonunda THYAO, TUPRS, BIMAS, SASA ve EREGL hisseleri endekse en çok katkı sağlayanlar olurken YKBNK, AKBNK, ISCTR hisse performansları endeksi olumsuz etkiledi.

Teknik olarak bakıldığında, tepki yükselişi ardından endeks kısa vadeli ağırlıklı ortalamalara yakınsarken Kasım ayından beri takip edilen pozitif trende geri dönme sinyali verdi.

Endeksin haftanın son işlem gününe alıcılı bir seyirle başlamasını beklerken 8005/8100 seviyeleri yükselişin devamı karşısında direnç konumunda bulunuyor. 7895 ve 7770 seviyeleri ise aşağı yönlü gevşemelerde destek olarak izlenebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: EREGL, ISFIN, AKSA, EKGYO, THYAO

 

İlgili Haberler