Endeks yüzde 0.43 değer kazandı

Endeks yüzde 0.43 değer kazandı

Sabah değer kaybeden TL daha sora toparlanınca borsa da yükseldi. Endeks, günü dünkü kapanışa göre 298,88 puanlık yükselişle 63.681,01 puandan tamamladı.

A+A-

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü dünkü kapanışa göre 298,88 puanlık yükselişle 63.681,01 puandan tamamladı. Borsa İstanbul bu performans ile gelişmekte olan piyasalar endeksinden pozitif ayrıştı.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,47 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 2,6 milyar lira oldu. Hafta başından beri satış baskılarının etkili olduğu bankacılık endeksi, bugün gelen tepki alımlarıyla yüzde 0,28 oranında yükseliş kaydederken holding endeksi de yüzde 0,43 değer kazandı.

Güne satıcılı başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi en düşük 62.705,15 puanı gördü, bu seviyeden etkisini artıran tepki alışlarıyla kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti. İkinci seansta ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ekonomik aktiviteye yönelik kafa karışıklığını devam ettirmesiyle düşüşe geçen dolar, hisse senedi piyasalarını pozitif yönde destekledi.

Sabah saatlerinde 2,22 seviyesine kadar yükselen dolar/TL, günün ikinci yarısında küresel piyasalara paralel olarak düşüşe geçti ve 2,20'nin altına geriledi. Döviz kurlarındaki gerilemeden destek bularak en yüksek 63.791,91 puanı gören endeks için analistler, iyimserliğin yarına taşınabileceğini ve ABD'de açıklanacak verilerin yön üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydediyor.

Gelişmekte olan piyasalara yönelik risk algısının artmasıyla Türk lirasında sabah saatlerinde gözlenen zayıflama, Merkez Bankası'nın likiditeyi kısmasının ardından yerini toparlanmaya bırakırken, dolar/TL ile yüksek korelasyon gösteren Borsa İstanbul yüzde 0.47 yükselişle kapanarak, gelişmekte olan piyasalar endeksinden pozitif ayrıştı.

Bu haber toplam 1863 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.