Enflasyon hedefi çağrısına Bullar da katıldı

Enflasyon hedefi çağrısına Bullar da katıldı

Fed'in enflasyon hedefinin gözden geçirilmesi çağrısı yapanlara Bullard da katıldı

A+A-

Fed'in enflasyon hedefini gözden geçirmesi çağrısında bulunan Amerikalı politika yapıcılar arasına St. Louis Fed Başkanı James Bullard da katıldı. Ancak Bullard, bu gözden geçirme sürecinin Fed'in cari yaklaşılında küçük bir değişikliğe yol açabileceğini de ifade etti. 

Fed içinde, Banka'nın 2012 yılında uygulamaya koyduğu yüzde 2 enflasyon nedefi yaklaşımını gösten geçirme zamanının gelip gelmediği konusunda giderek yükselen bir tartışma yaşanıyor.

Bullard yaptığı açıklamada, "İnsanlar en azından, yüzde 2 enflasyon hedefinin değiştirilmesi gerekip gerekmediği veya enflasyon yönetmek için bir alternatif sistemin uygulanıp uygulanamayacağını tartışmak istiyorlar. Gündeme getirilmesi ve tartışılması gereken konular var. Cari politika çerçevesi teyit edilecek bile olsa bu tartışmanın yapılmasının en iyisi olacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Bullard ayrıca, böyle bir gözden geçirmenin, ekonomik zayıflık veya kriz işaretleri geldiği bir dönem yerine "gökyüzü maviyken" yapılmasının daha iyi olacağını da vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.