EPDK, 'Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliği'ni değiştirdi

EPDK, 'Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliği'ni değiştirdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), 'Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliği'nde değişikliğe gitti.

A+A-

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), 'Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliği'nde değişikliğe gitti. EPDK'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre,  31/12/2015 tarihli ve 29579 4 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Eşitleme Mekanizması Tebliğinin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi:

“(2) Taraflardan birinin ödeme yapmaması durumunda Kanunun 16 ncı maddesi doğrultusunda işlem yapılır. Ayrıca bu Tebliğde belirtilen hükümler kapsamında destekleme ödemesini zamanında gerçekleştirmeyen şirketlere 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi kapsamında belirlenen gecikme zammının iki katı kadar faiz oranı uygulanır. Söz konusu tutarların desteklenecek şirketlere aktarılmasında bu oran bir buçuk kat olarak uygulanır. Ödemelerde aksaklığa sebebiyet veren şirketlerden söz 
konusu risklerin karşılığı olarak teminat talep edilebilir.” 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.