BNP Paribas, Erdemir iรงin tavsiyesini ‘tut’tan ‘al’a yรผkseltti. BNP Paribas konu ile ilgili raporunda, Erdemir iรงin hedef fiyatฤฑnฤฑ 8,32 TL’den 9,77 TL’ye yรผkselttiklerini belirtti.
Raporda ลu deฤerlendirme yapฤฑldฤฑ:
“Ereฤli Demir ve รelik (EREGL)
Temel รถneri : AL
12 aylฤฑk hedef fiyat : 9,77 TL
Cazip deฤerleme nedeniyle tavsiyemizi AL’a yรผkseltiyoruz.
Hedef deฤerimizi yassฤฑ รงelik ve hamdde maliyet fiyatlarฤฑ arasฤฑndaki marjฤฑn aรงฤฑlmasฤฑ nedeniyle %17 arttฤฑrarak 9,77 TL’ye yรผkseltiyoruz. Tavsiyemizi TUT’tan AL’a yรผkseltiyoruz. 2017 yฤฑlฤฑnda VAFรK rakamฤฑnฤฑn %64 ve net kar rakamฤฑnฤฑn %98 artฤฑลla 1,5 milyar dolar ve 1 milyar dolar olmasฤฑnฤฑ bekliyoruz.
Beklentiler doฤrultusunda kuvvetli รงeyreksel sonuรงlar
ลirket, 3.รงeyrekte 792 milyon TL net kar elde ederken bu rakam hem piyasa beklentisi olan 799 milyon TL hemde bizim beklentimiz olan 785 milyon TL ile paraleldir. 1,16 milyar TL’lik VAFรK rakamฤฑ hem bizim hemde beklenti rakamฤฑ olan 1,17 milyar TL ile benzer gelmiลtir.
Yรผksek temettรผ verimi sunuyor
Kuvvetli nakit yaratmasฤฑnฤฑn etkisiyle 2017 yฤฑlฤฑndan 2018’de รถdenecek temettรผ veriminin %11 seviyesinde olmasฤฑnฤฑ bekliyoruz.”







