Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ErdoฤŸan aรงฤฑkladฤฑ: 135 milyar metrekรผplรผk yeni doฤŸalgaz keลŸfi

CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan Filyos Limanฤฑ AรงฤฑlฤฑลŸฤฑ ve DoฤŸal gaz ฤฐลŸleme Tesisleri Temel Atma Tรถreni'nde รถnemli aรงฤฑklamalarda bulundu.
ErdoฤŸan aรงฤฑkladฤฑ: 135 milyar metrekรผplรผk yeni doฤŸalgaz keลŸfi Borsatek

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan, tรผm Tรผrkiye’nin beklediฤŸi mรผjdeyi aรงฤฑklayarak, “Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahasฤฑ’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metrekรผplรผk yeni bir doฤŸalgaz keลŸfi daha yaptฤฑ. Bรถylece Karadeniz’deki toplam gaz keลŸfimiz 540 milyar metrekรผpe ulaลŸtฤฑ. Bu gรผzel haberin รผlkemize ve milletimize hayฤฑrlฤฑ olmasฤฑnฤฑ diliyorum” dedi.

CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan’ฤฑn aรงฤฑklamalarฤฑ ลŸรถyle:

Bugรผn Zonguldak’ta her biri birbirinden gรผzel bir dizi program vesilesiyle bir araya geldik. Buradan Zonguldak Belediyemize ayrฤฑca bu sรผreci yakฤฑndan takip ettiฤŸi iรงin teลŸekkรผr ediyor, akabinde belediyemizi de ziyaret etmek suretiyle ลŸehrimize yapฤฑlan hizmetleri dinleme imkanฤฑ bulduk. Bu ziyaret sฤฑrasฤฑnda Deniz Kurdu 2021 tatbikatฤฑna baฤŸlanarak kahraman askerlerimize baลŸarฤฑlar diledik. TSK’mฤฑzฤฑn en kapsamlฤฑ tatbikatlarฤฑndan olan Deniz Kurdu sayesinde denizlerimizdeki harekat kabiliyetimizi gรถrme ve geliลŸtirme imkanฤฑ buluyoruz.

‘TARฤฐHฤฐ BฤฐR ANA ลžAHฤฐTLฤฐK ETMEK ฤฐร‡ฤฐN FฤฐLYOS’TAYIZ’

Belediyedeki programฤฑmฤฑzฤฑn ardฤฑndan kendi alanฤฑnda Avrupa’nฤฑn en bรผyรผk entegre tesislerinden olan MFA Maske Fabrikasฤฑ’nฤฑn heyecanฤฑnฤฑ yaลŸadฤฑk. Tรผrkiye’nin ilk biyomaskesiyle Tรผrk polisinin kullanฤฑmฤฑna sunulan tam ve yarฤฑm gaz maskeleri de burada รผretilecek. ลžimdi de tarihi bir ana ลŸahitlik etmek รผzere Filyos’tayฤฑz, heyecanlฤฑyฤฑm. Zira bu eser 10 yฤฑllฤฑk deฤŸil, 20 yฤฑllฤฑk deฤŸil, bu eserin mazisi 150 yฤฑl. Buraya gelmeden รถnce limanฤฑ ve gaz iลŸleme tesislerimizin inลŸa edileceฤŸi tesisleri gezdik, sunumlarฤฑ dinledik. Bรผyรผk tonajlฤฑ gemilerin yรผkleme ve boลŸaltma yapabileceฤŸi uluslararasฤฑ bir ticaret ve sanayi alanฤฑ kurma projesi olan Filyos Limanฤฑ nihayet hayata geรงti. Burasฤฑ aynฤฑ anda 13 gemiyi tanker hariรง alabilecek durumda ve 13 gemi buraya yanaลŸabilecek durumda. Yani draftฤฑ itibarฤฑyla da gayet yรผksek bir derinliฤŸe sahip bu limanฤฑmฤฑz Tรผrkiye’nin en bรผyรผk limanฤฑ konumunda. Buradan dรผnyaya aรงฤฑlma ลŸansฤฑnฤฑ Zonguldak’ta yakalayacaฤŸฤฑz. รœlkemizin en bรผyรผk รผรง limanฤฑndan biri olan Filyos, yฤฑlda 25 milyonluk kapasitesiyle ihracatฤฑmฤฑza รงok รถnemli katkฤฑ saฤŸlayacaktฤฑr. 

‘ฤฐHRACAT RAKAMLARIMIZ YฤฐNE REKORLARLA Aร‡IKLANDI’

Yatฤฑrฤฑm, istihdam, รผretim, ihracat; iลŸte ลŸimdi bรผtรผn bunlarฤฑn hepsinin temerkรผz edeceฤŸi yer burasฤฑdฤฑr. ฤฐลŸte รถnce ilk รงeyrek bรผyรผme rakamlarฤฑmฤฑz, ardฤฑndan mayฤฑs ihracat rakamlarฤฑmฤฑz yine yeni rekorlarla aรงฤฑklandฤฑ. Yine ilk รงeyreฤŸindeki yรผzde 7’lik bรผyรผmenin devam edeceฤŸinin ispatฤฑ mayฤฑs ayฤฑnda 16 buรงuk milyar dolar olarak gerรงekleลŸen ihracattฤฑr. Bรถylece yฤฑlฤฑn ilk 5 ayฤฑndaki ihracatฤฑmฤฑz bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 38 artฤฑลŸla 85 milyar dolarฤฑn รผstรผne รงฤฑkmฤฑลŸtฤฑr. ฤฐnลŸallah yฤฑl sonunda 200 milyar dolarlฤฑk ihracat rakamฤฑna ulaลŸmanฤฑn ฤฑลŸฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถrmeye baลŸladฤฑk. Enflasyondaki dรผลŸรผลŸรผn sรผrmesi de baลŸka bir sevindirici haberdir. Filyos Limanฤฑ, Tรผrkiye yanฤฑnda tรผm DoฤŸu Avrupa’nฤฑn konteyner, dรถkme yรผk ve kuru yรผk ticaretini yรผrรผtebilecek potansiyele sahiptir. Bugรผn limanฤฑn inลŸasฤฑ tamamlanan ลŸu mendirek, geri saha ve rฤฑhtฤฑm bรถlรผmlerini hizmete aรงฤฑyoruz. Karadeniz’in รงฤฑkฤฑลŸ kapฤฑsฤฑ olacak Filyos Limanฤฑ Marmara limanlarฤฑnฤฑn ve boฤŸazlarฤฑn yรผkรผnรผ hafifletecek. Filyos Limanฤฑ’nฤฑn รผlkemize, bรถlgemize, sektรถrlerimize ve milletimize hayฤฑrlฤฑ olmasฤฑnฤฑ diliyorum.

Bugรผn aรงฤฑlฤฑลŸฤฑnฤฑ yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz Filyos Limanฤฑ, aslฤฑnda Filyos Vadisi projesinin bir parรงasฤฑdฤฑr. Filyos Vadisi ulusal ve uluslararasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlara entegre sanayi konsepti sunuyor. Bu vadide yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑmฤฑza birรงok imkan vadediyoruz. Filyos Vadisi’nin gรถbeฤŸinde yer alan yaklaลŸฤฑk 600 hektarlฤฑk alana sahip Tรผrkiye’nin ilk mega endรผstri bรถlgesi olan Filyos Endรผstri Bรถlgesi’ni bu vizyonla ilan ettik. Havalimanฤฑ, demiryolu ve karayolu baฤŸlantฤฑlarฤฑna sahip stratejik konumuyla muazzam bir lojistik fฤฑrsatฤฑ iรงerisinde barฤฑndฤฑrฤฑyor. Filyos Endรผstri Bรถlgesi bรผyรผk yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ bรถlgeye รงekerek iรง piyasa talebinin karลŸฤฑlanmasฤฑ ve dฤฑลŸ ticaret aรงฤฑฤŸฤฑnฤฑn azaltฤฑlmasฤฑ noktasฤฑnda รผretim รผssรผ olarak รงalฤฑลŸacak. Yenilikรงi ve รงevre dostu bir yaklaลŸฤฑmla tasarlanan endรผstri bรถlgesi รถzel sektรถrรผn liderliฤŸinde profesyonel ลŸekilde faaliyetlerine baลŸladฤฑ. Orta yรผksek ve yรผksek teknoloji odaklฤฑ tasarฤฑmlara ev sahipliฤŸi yapacak. ฤฐnลŸallah Filyos Vadisi entegre yapฤฑsฤฑyla รถnรผmรผzdeki dรถnemde bรถlgenin ve Tรผrkiye’nin รผretimine, ihracatฤฑna ve istihdamฤฑna รงok รถnemli bir katkฤฑ sunacak.

ERDOฤžAN MรœJDEYฤฐ Aร‡IKLADI! 135 MฤฐLYAR METREKPLรœK YENฤฐ DOฤžAL GAZ REZERVฤฐ

Bu bรถlgenin stratejik รถzelliฤŸini artฤฑran bir diฤŸer husus da Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahasฤฑ’nda tespit ettiฤŸimiz doฤŸal gazฤฑn kara baฤŸlantฤฑ ve iลŸlemesine ev sahipliฤŸi yapacak olmasฤฑdฤฑr. Fatih Sondaj Gemimiz geรงtiฤŸimiz yฤฑl toplamda 405 milyar metrekรผplรผk doฤŸalgaz rezervi keลŸfetti. Bu sonuรง. dรผnyada 2020’de denizlerde yapฤฑlan en bรผyรผk keลŸif olarak kayฤฑtlara geรงmiลŸtir. Kendi gemilerimizle hem sismik araลŸtฤฑrmalar hem de sondaj araลŸtฤฑrmalarฤฑ yapฤฑyoruz. ฤฐลŸte ลŸimdi milletimize yeni bir mรผjdeyi daha paylaลŸฤฑyoruz. Fatih Sondaj Gemimiz yine Sakarya Gaz Sahasฤฑ’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metrekรผplรผk yeni bir doฤŸalgaz keลŸfi daha yaptฤฑ. Bรถylece Karadeniz’deki toplam gaz keลŸfimiz 540 milyar metrekรผpe ulaลŸtฤฑ. Bu gรผzel haberin รผlkemize ve milletimize hayฤฑrlฤฑ olmasฤฑnฤฑ diliyorum. Amasra-1 Kuyusu’nun รงevresindeki yeni arama ve sondajlama รงalฤฑลŸmalarฤฑmฤฑz sรผrรผyor. ฤฐnลŸallah bu bรถlgeden yeni mรผjdeli haberler de bekliyoruz.

‘รœLKEMฤฐZฤฐ 2023 HEDEFLERฤฐNฤฐN EลžฤฐฤžฤฐNE GETฤฐRDฤฐK’

Kanuni Sondaj Gemimiz Fatih’in aรงtฤฑฤŸฤฑ kuyularฤฑ รผretime hazฤฑr hale getirmek รผzere faaliyete baลŸlayacak. Karadeniz gazฤฑnฤฑ 2023’te kullanฤฑma sunmak iรงin arkadaลŸlarฤฑmฤฑz gece gรผndรผz รงalฤฑลŸฤฑyor. Filyos’taki tesisi de hฤฑzla tamamlayarak hem denizde hem karada bu iลŸi bir an รถnce bitirmekte kararlฤฑyฤฑz. Tรผrkiye’yi en bรผyรผk cari aรงฤฑk kalemi olan enerji ithalatฤฑndan kurtaracak kalkฤฑnma hamlemizi hฤฑzlandฤฑrmak en bรผyรผk hedefimizdir. 3 etapta รงฤฑkarmayฤฑ planlฤฑyoruz. 1. aลŸama deniz tabanฤฑnda kurulacak doฤŸalgaz รผretim sistemleri. 2. aลŸama karada doฤŸalgazฤฑ iลŸleyecek ve kullanฤฑma hazฤฑr hale getirecek tesistir. 3. aลŸama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasฤฑndaki baฤŸlantฤฑyฤฑ saฤŸlayacak boru hattฤฑdฤฑr. DoฤŸalgaz kullanฤฑma hazฤฑr hale geldiฤŸinde zaten ekonomimize bรผyรผk katkฤฑ saฤŸlayacaktฤฑr. ฤฐlk etapta 10 kuyunun sondajฤฑnฤฑ ve tamamlama iลŸlemini bitirecek, ardฤฑndan yeni sahalara aรงฤฑlacaฤŸฤฑz. Tรผrkiye’nin denizdeki ve karadaki doฤŸalgaz arama faaliyetlerinde bugรผn geldiฤŸi yer dikkatli, sabฤฑrlฤฑ, azimli รงalฤฑลŸmalarฤฑn รผrรผnรผdรผr. Nice sฤฑkฤฑntฤฑlara, nice tuzaklara, nice sabotajlara, nice ihanetlere gรถฤŸรผs gererek baลŸ koyduฤŸumuz bu yolda adฤฑm adฤฑm ilerledik. Tรผrkiye’nin denizdeki ve karadaki doฤŸalgaz arama faaliyetlerinde bugรผn geldiฤŸi yer dikkatli, sabฤฑrlฤฑ, azimli รงalฤฑลŸmalarฤฑn รผrรผnรผdรผr. Nice sฤฑkฤฑntฤฑlara, nice tuzaklara, nice sabotajlara, nice ihanetlere gรถฤŸรผs gererek baลŸ koyduฤŸumuz bu yolda adฤฑm adฤฑm ilerledik. Ecdadฤฑmฤฑz Fatih, aรงฤฑlmaz denilen surlarla รงevrili ฤฐstanbul’u gemileri karadan yรผrรผterek fethetmiลŸtir. Biz de ekonomik engeli, sinsi ayak oyunlarฤฑnฤฑ aลŸarak รผlkemizi 2023 hedeflerinin eลŸiฤŸine getirdik.

‘AKKUYU NรœKLEER Gรœร‡ SANTRALฤฐNฤฐ 2023 YILINDA HฤฐZMETE ALACAฤžIZ’

Enerjide elde ettiฤŸimiz baลŸarฤฑlar Karadeniz’deki doฤŸalgaz keลŸfiyle de sฤฑnฤฑrlฤฑ deฤŸil. GeรงtiฤŸimiz haftalarda Diyarbakฤฑr ve Kฤฑrklareli’ndeki 3 kuyuda gรผnlรผk 6 bin 800 varillik yeni petrol keลŸfi yapmฤฑลŸtฤฑk. Sadece son 3 yฤฑlda gรผnlรผk petrol รผretimimizi yรผzde 35 artฤฑrarak 61 bin varile รงฤฑkardฤฑk. Bรถylece yฤฑllฤฑk petrol รผretimimiz 54 milyon varil sฤฑnฤฑrฤฑna dayandฤฑ. Yenilenebilir enerji kaynaklarฤฑnฤฑ gรผneลŸ ve rรผzgar enerjisi รผretiminin her geรงen gรผn artฤฑrฤฑyoruz. Toplam kurulu gรผcรผ olan 96 bin megawattฤฑnฤฑ 61 bin megawattฤฑnฤฑ yerli kaynakla hallettik. ฤฐthal kaynaklar dayalฤฑ kurulu gรผcรผmรผz ise 35 bin megawatt civarฤฑndadฤฑr. Halihazฤฑrda 1000 megawattlฤฑk gรผneลŸ enerjisi yatฤฑrฤฑmฤฑyla ilgili sรผreci tamamladฤฑk. Akkuyu Nรผkleer Gรผรง Santrali’nin ilk reaktรถrรผnรผ inลŸallah 2023 yฤฑlฤฑnda hizmete alacaฤŸฤฑz. Vadeli elektrik piyasasฤฑnฤฑ da devreye alarak elektriฤŸin ileri tarihli alฤฑm ve satฤฑmฤฑna imkan saฤŸlฤฑyoruz. Biz eser ve hizmet siyasetiyle 19 yฤฑldฤฑr milletimizin emrinde gece gรผndรผz รงalฤฑลŸฤฑyoruz. Demokrasiyi ve รถzgรผrlรผkleri toplumun her kesimine, her bireye yayan bir yรถnetim anlayฤฑลŸฤฑnฤฑn sahipleri olarak kalkฤฑnma atฤฑlฤฑmlarฤฑmฤฑzฤฑ da 81 ile yayarak geniลŸlettik. Filyos’u รผlkemizin kara, demir, ve havayollarฤฑna baฤŸlayacak ulaลŸtฤฑrma altyapฤฑlarฤฑ tรผm bรถlgede hizmet verecektir. Artฤฑk Batฤฑ Karadeniz’de yeni bir dรถnem baลŸlฤฑyor. Zonguldaklฤฑ, Bartฤฑnlฤฑ, Karabรผklรผ ve bรถlgedeki diฤŸer ลŸehirlerde yaลŸayan kardeลŸlerimiz her geรงen gรผn bu yatฤฑrฤฑmlardan daha fazla istifade edecektir. Tรผrkiye kalkฤฑnma hamlelerinin somut neticeleri birer birer ortaya รงฤฑktฤฑkรงa 2023 hedefinin, 2051 vizyonunun afaki sรถylemler olduฤŸu รงok daha net anlaลŸฤฑlacaktฤฑr. Bรผyรผk ve gรผรงlรผ Tรผrkiye’nin ayak sesleri giderek daha yakฤฑndan gelmeye baลŸladฤฑkรงa birilerinin telaลŸฤฑ da artฤฑyor. Ama ne yaparlarsa yapsฤฑnlar, bu kutlu yรผrรผyรผลŸรผ engelleyemeyecekler. รœst รผste keลŸifler yapan Fatih gemimiz halen Tรผrkali-2 kuyusunda sondaja devam ediyor. Kanuni gemimiz Fatih gemimizin doฤŸalgaz keลŸfettiฤŸi kuyularda รผretim iรงin gereken testleri ve faaliyetleri yรผrรผtecek.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.81746.8280.03%
EURO 53.518153.5298-0.07%
JAPON YENฤฐ 3.4593.4670.52%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.114458.1498-0.21%
STERLฤฐN 62.499762.5108-0.06%
ร‡ฤฐN YUANI 6.88966.892-0.11%
RUS RUBLESฤฐ 0.59030.5914-2.4%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62959.76 0.4649%
Ethereum 1771.23 0.5949%
Tether USDt 1.00 -0.0151%
BNB 581.09 1.7108%
Solana 80.35 0.0113%
USDC 1.00 -0.0004%
XRP 1.14 0.2371%
Dogecoin 0.08 1.1794%
Toncoin 1.75 -0.3066%
Cardano 0.18 -4.1134%
Shiba Inu 0.00 0.4311%
Avalanche 6.89 1.6113%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam