Erdoğan bağırdı, TL geriledi

Erdoğan bağırdı, TL geriledi

Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası'na dönük faiz eleştirisine piyasalar anında tepki verdi. Dolar 2.0935'ten yarım saat içinde 2.1038'e yükseldi

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na dönük yüksek faiz eleştirisi devam ediyor. Erdoğan, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, TCMB'nin izlediği para politikasına dönük eleştirilerini sürdürdü. 

Grup toplantısında Merkez Bankası yönetimi için "vakti dolar, dolduğu zaman da biz gereğini yaparız" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz siyasetçiyiz, halka hesabı biz veriyoruz. Merkez Bankası yöneticileri, sadece kendi kendileri içerisinde bir hesabı yapmak durumundadırlar. Onların hesap verdiği mercii millet değil. Neymiş, bağımsızmış...Ama bilecekler ki biz bu millete er veya geç hesabını vereceğiz. Ha vakti dolar, dolduğu zaman da tabii biz gereğini yaparız. Ayrı mesele. Bu işi çözmek zorundayız."

Gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel gün içinde yönünü yukarı çeviren dolar/TL'deki yükseliş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın TCMB'ye yönelik eleştirileri ardından hızlandı.

Bu sabah 0848'de 2.0870/2.0875 seviyesinde olan, Erdoğan'ın açıklamaları öncesinde ise 2.0935 civarında seyreden dolar/TL, açıklamaların ardından 2.1040'a kadar yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.