Hazine ve Maliye Bakanฤฑ Nureddin Nebati, “Bizim modelimiz รin Modeli, Gรผney Kore modeli filan deฤil. Bu, Tรผrkiye modeli.” dedi.
Habertรผrk’ten Sevilay Yฤฑlman’a aรงฤฑklamalarda bulunan Nebati, “Tรผrkiye รงok gรผรงlรผ bir รผlke. Konjonktรผrel yapฤฑsฤฑ, jeopolitik yapฤฑsฤฑ, iyi iliลkileri, geรงmiลte edindiฤi iliลkilerden gelen gรผcรผ. Medeniyeti. ลu anda kimse Tรผrkiyeโyi taลฤฑmฤฑyor. Tรผrkiye kendi kendini taลฤฑyor. Bรถyle bir ลey olabilir mi? รin kendi modeliyle var olabilir ama bizim modelimiz farklฤฑ. Bize รถzgรผ bir model. Dรผn toplantฤฑda bunlarฤฑ anlattฤฑm gelen iลadamlarฤฑna. O yรผzden de รงok mutlu ayrฤฑldฤฑlar. Altyapฤฑsฤฑnฤฑ tamamlamฤฑล. รok gรผรงlรผ bir ลekilde bu modeli hayata geรงirmek รผzere yola รงฤฑkฤฑyor Tรผrkiye.” dedi.
Bu modelin baลarฤฑlฤฑ olacaฤฤฑna inandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Nebati, “Gรถreceksiniz. รok hฤฑzlฤฑ bir ลekilde dรผzelecek ekonomi. Yeter ki bize gรผvenilsin. Dรผn toplantฤฑda bankacฤฑlar da vardฤฑ. โGรผvenin, inanฤฑnฤฑn bizeโ dedim. Faiz artฤฑrmayacaฤฤฑz. Bu iลi faiz artฤฑrmadan da yapabildiฤimizi gรถreceksiniz. Sadece gรผven. ” deฤerlendirmesinde bulundu.







