Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, gรผndeme iliลkin aรงฤฑklamalarda bulundu. Olasฤฑ ฤฐdlib’e operayonuyla ilgili konuลan Erdoฤan, “Bizim iรงin ลu an ฤฐdlib’deki durum รถnem arz ediyor. Orada 3.5 milyon insan var” dedi. Erdoฤan, ฤฐdlib’de acฤฑmasฤฑz bir sรผreรง iลletildiฤini vurguladฤฑ ve “Bir felaket yaลanฤฑrsa, รงok ciddi bir katliam yaลanฤฑr” ifadesini kullandฤฑ.
Operasyon durumunda insanlarin kaรงacaฤi ilk yerin Tรผrkiye olduฤunu vurgulayan Erdoฤan, “Belli ลeyler รงรถzรผldรผ, Tรผrkiye’den geri dรถnรผลler baลladฤฑ havasฤฑnda olduฤumuz bir dรถnemde, ลimdi bu tรผr bir risk gรผndemde” dedi.
Erdoฤan, Diลiลleri Bakanฤฑ Mevlรผt รavuลoฤlu ve Savunma Bakanฤฑ Hulusi Akar’ฤฑn konu hakkฤฑnda muhataplarฤฑyla gรถrรผลmeleri olduฤunu belirtti. Erdoฤan “Bu gรถrรผลmeleri รถnemsiyoruz. Hepsinden รถte Tahran zirvesini รงok รถnemsiyoruz” dedi.Cumhurbaลkani Erdoฤan Menbiรง konusunda ise ABD ile gรถrรผลmeler sฤฑrasฤฑnda varilan mutabakat ile ลu anki durumun aynฤฑ istikamette yรผrรผmediฤini sรถyledi.
Erdoฤan, “Menbiรง’te, baลta Diลiลleri Bakanฤฑm Mevlรผt รavuลoฤlu’nun Pompeo ile yaptฤฑฤฤฑ gรถrรผลmedeki noktada olmadฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ sรถyleyebilirim. Olay savsaklanฤฑyor” dedi.
Erdoฤan รถnรผmรผzdeki sรผreรงte รavuลoฤlu ve Akar’ฤฑn yapacaฤฤฑ gรถrรผลmelerde yeni bir sรผreรง baลlamasฤฑnฤฑ umduฤunu sรถyledi ve “Gerek Mรผnbiรง gerekse Tel Rฤฑfat’ta, arzu edilen adฤฑmlar atฤฑlฤฑr inลallah” dedi.
ABD’YE RAHฤฐP BRUNSON ELEลTฤฐRฤฐSฤฐ
Erdoฤan, ฤฐzmir’de ev hapsinde tutulan Rahip Brunson hakkฤฑnda da aรงฤฑklamalarda bulundu. Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, “ฤฐzmir’deki hadisede hukuki sรผreรง devam ediyor. Tรผrkiye bir hukuk devletidir. Kusura bakmasฤฑnlar, hukuk dฤฑลฤฑ bir ลey talep edilemez” ifadesini kullandฤฑ.
YEREL SEรฤฐMLERDE ฤฐTTฤฐFAK
Yerel seรงimlerde ittifak konusunda da aรงฤฑklamalarda bulunan Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, “Doฤrusu Sayฤฑn Bahรงeli’nin bu konudaki yaklaลฤฑmฤฑ tam nedir bilemiyorum. Bรถyle bir durum yerel seรงimlerde de bรถyle bir adฤฑmฤฑ mรผลterek olarak atabiliriz.” dedi
‘DEVLET AFFEDฤฐCฤฐ OLABฤฐLฤฐR’
Erdoฤan af konusunda ise “Devlete karลฤฑ iลlenen suรงlarda devlet affedici olabilir. Ama kiลilere karลฤฑ iลlenen suรงlarda devletin af yetkisi yoktur” dedi.







