Erdoğan: Edepsizlik, alçaklık, adilik...

Erdoğan: Edepsizlik, alçaklık, adilik...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times'in 'IŞİD Ankara'da adam topluyor' iddiasına sert tepki gösterdi, derecelendirme kuruluşlarına kızdı

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times'in 'IŞİD Ankara'da adam topluyor' iddiasına sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiği algısı üretilmek istendiğini belirterek "Bu en hafif tabiri ile edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak göstermek bir densizliktir." dedi. Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve Moody's için ise "Bunlar kendilerini ne zannediyor?" diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) 19. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin 30 yılı aşkın bir süredir terörle mücadelesinde her zaman yalnız bırakıldığını ifade etti.

Türkiye'nin ayrım yapmaksızın her türlü terörün ve terör örgütünün karşısında bir ülke olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslami terör diye bir kavramı asla kabul etmedik ve kabul etmiyoruz. Zira İslam, kavram itibari ile barış tanımında türemiştir. Barış dini olan İslam'a kimse terörü yakıştıramaz. Sünni ve Şii terör kavramlarını kabul etmiyoruz. Mezhepçiliği reddeden bir dinin mensubuyuz." dedi.

İçeride ve dışarıda son derece sistemli bir biçimde Türkiye'yi terörle aynı kefeye koyma çabası içerisinde olunduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'deki bazı gazete ve televizyonlar, Avrupa'daki bazı yayın kuruluşları, Türkiye içindeki malum medya kuruluşları el birliği ile koordinasyon içinde Türkiye'ye yönelik bir saldırı başlatmış durumdalar." şeklinde konuştu. New York Times'in dünkü haberinde IŞİD'e Ankara'dan katılan gençler haberine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok açık söylüyorum. Bu en hafif tabiri ile edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye'yi teröre destek veren bir ülke olarak göstermek bir densizliktir." diye konuştu.

Siyaseten ollmadı ekonomik olarak çökertelim 

Uluslararası kredi derecelendirme kurulumlarından da söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yönelik yapıldığını ifade ettiği algı operasyonun bir hedefinin de ekonomi olduğunu kaydetti. Erdoğan, dünyanın en güçlü ekonomilerin daraldığı ya da yerinde saydığı bir ortamda Türk ekonomisinin yüzde 4'ü aşan bir büyüme kaydettiğini anlattı. Erdoğan, "Bu kredi derecelendirme kuruluşları 2 tanesi şu anda kalkıyor, Türkiye ile ilgili olumsuz bir zorlama açıklamanın gayretine giriyor. Avrupa'da batmış, çökmüş ekonomilerin olduğu ülkelere altı derece birden artış veren bu kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili yaptıkları bu açıklama sadece 'siyaseten çökertemedikleri bir ülkeyi acaba ekonomik noktada nasıl çökertiriz' bu bir projedir. Bunun gayretidir." dedi.

"Bunlar kendilerini acaba ne zannediyorlar?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bundan önce bir kredi derecelendirme kuruluşu ile ilişkiyi kestik. Bunlara biz para veriyoruz. Türkiye, bundan sonraki süreçte bu 2 tanesi ile de ilişkisini keser. Çünkü biz bunlarla ekonomimizi büyütmedik." diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.