Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ErdoฤŸan, Financial Times’a da kฤฑzacak

ฤฐngiliz Financial Times, baลŸbakanฤฑn seรงim kampanyasฤฑndan izlenimlerini aktardฤฑฤŸฤฑ haberde, DavutoฤŸlu'nun CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan'ฤฑn gรถlgesi altฤฑnda kaldฤฑฤŸฤฑnฤฑ yazdฤฑ
ErdoฤŸan, Financial Times'a da kฤฑzacak Borsatek

ฤฐngiliz Financial Times gazetesi’nin ฤฐstanbul muhabiri Daniel Dombey, BaลŸbakan Ahmet DavutoฤŸlu’nun seรงim kampanyasฤฑndan izlenimlerini aktardฤฑฤŸฤฑ yazฤฑsฤฑnda, DavutoฤŸlu’nun CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan’ฤฑn gรถlgesi altฤฑnda kaldฤฑฤŸฤฑnฤฑ yazdฤฑ.

Yazฤฑ AKP’yi Orta DoฤŸu’nun en baลŸarฤฑlฤฑ siyasi partisi olarak tanฤฑmlayarak baลŸlฤฑyor ve ลŸรถyle devam ediyor: “ฤฐstanbul’da sฤฑcak, bunaltฤฑcฤฑ bir gรผn… DavutoฤŸlu kalabalฤฑฤŸฤฑ ateลŸlemeye รงalฤฑลŸฤฑyor, ama pek iyi gittiฤŸi sรถylenemez. En bรผyรผk tezahรผratฤฑ, kendisini ลŸu anki gรถrevine getiren adamฤฑn- CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan’ฤฑn- ismini telaffuz ettiฤŸinde alฤฑyor.” Dombey, kendi hakkฤฑyla seรงilmek isteyen DavutoฤŸlu’nun “Tรผrk siyasetini 10 yฤฑldan fazla sรผredir domine eden karizmatik devin gรถlgesi altฤฑnda kaldฤฑฤŸฤฑ” yorumunu yapฤฑyor ve “seรงimi kazansa bile DavutoฤŸlu’nun bu gรผcรผ gerรงekten kullanan kiลŸi olacaฤŸฤฑnฤฑn รงok ลŸรผpheli” olduฤŸunu yazฤฑyor.

Haberde ฤฐstanbul’daki miting sฤฑrasฤฑnda konuลŸtuฤŸu AKP’lilerin ErdoฤŸan hakkฤฑndaki gรถrรผลŸlerine de yer veriliyor: “Nurgรผl isimli bir kiลŸi ‘ErdoฤŸan’ฤฑn sesini duyduฤŸumda aฤŸlamaya baลŸlฤฑyorum, onu o kadar รงok seviyorum’; iลŸsiz biri de ‘Tรผrkiye’nin yรผzde 50’si ErdoฤŸan’ฤฑ destekliyor, onun iรงin รถlmeye hazฤฑrฤฑz.

EฤŸer ErdoฤŸan DavutoฤŸlu’nun arkasฤฑnda durursa, onu da destekleriz’ diyor”. ErdoฤŸan’ฤฑn anayasaya gรถre seรงim kampanyasฤฑna dahil olamayacaฤŸฤฑnฤฑ hatฤฑrlatan Dombey, buna raฤŸmen CumhurbaลŸkanฤฑ’nฤฑn AKP’nin seรงim politikasฤฑna “paralel” yรผrรผttรผฤŸรผ bir รงabayla, muhalefeti yerden yere vurduฤŸu, AKP’nin ismini telaffuz etmeden, kendi baลŸkanlฤฑk yetkilerini artฤฑrabilmek iรงin parlamentoda รงoฤŸunluฤŸu saฤŸlama รงaฤŸrฤฑsฤฑnda bulunduฤŸunu belirtiyor. “ErdoฤŸan DavutoฤŸlu’nu gรถrevden almak isteyebilir”

Dombey ErdoฤŸan’ฤฑn bu รงabasฤฑnฤฑ, Tรผrkiye’yi parlamenter sistemden baลŸkanlฤฑk sistemine geรงirebilmeyi ne kadar ลŸiddetli istediฤŸinin bir gรถstergesi olarak yorumluyor. Yazdฤฑda gรถrรผลŸlerine yer verilen gazeteci Mustafa Akyol, AKP iรงinden de baลŸkanlฤฑk sistemine ลŸรผpheli yaklaลŸanlar olduฤŸunu belirtiyor ve ekliyor; “DavutoฤŸlu ve ErdoฤŸan hala aynฤฑ gemideler. Ancak ilerleyebilmek adฤฑna, ErdoฤŸan herhangi birini gemiden atabilir.” Gรถrevi sona erecek olan ancak ismi verilmeyen bir AKP milletvekili de ErdoฤŸan’ฤฑn sonbaharda yapฤฑlacak parti kongresinde DavutoฤŸlu’nu ลŸu anki gรถrevinden alabileceฤŸini ifade ediyor.

Makale, siyasi ortamฤฑn ekonomi รผzerindeki etkisine de deฤŸiniyor. Seรงimden koalisyon รงฤฑkmasฤฑ ihtimaline karลŸฤฑn, Tรผrk lirasฤฑnฤฑn son haftalarda Amerikan dolarฤฑ karลŸฤฑsฤฑnda biraz yรผkseldiฤŸi belirtiliyor. AKP’nin seรงim ลŸarkฤฑlarฤฑnda ErdoฤŸan’a yapฤฑlan vurguya da deฤŸinen yazฤฑ ลŸรถyle sona eriyor: “ErdoฤŸan, yasaya aykฤฑrฤฑ olarak kampanya yรผrรผttรผฤŸรผ suรงlamalarฤฑna karลŸฤฑn geri adฤฑm atmฤฑyor”. (Kaynak:BBC Tรผrkรงe)

 

 

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.819646.82530.03%
EURO 53.521253.5351-0.06%
JAPON YENฤฐ 3.4583.4660.49%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.134558.1658-0.18%
STERLฤฐN 62.519762.5309-0.03%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89116.8928-0.09%
RUS RUBLESฤฐ 0.5950.5956-1.68%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 62911.86 0.2133%
Ethereum 1769.34 0.2299%
Tether USDt 1.00 -0.0135%
BNB 581.40 1.5598%
Solana 80.64 0.2766%
USDC 1.00 -0.0026%
XRP 1.14 0.2541%
Dogecoin 0.08 1.1911%
Toncoin 1.76 -0.8551%
Cardano 0.18 -4.7654%
Shiba Inu 0.00 0.5898%
Avalanche 6.91 1.9069%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam