Cumhurbaลkanฤฑ ve AKP Genel Baลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan, รถnceki gรผn yapฤฑlan MKYK toplantฤฑsฤฑnda Saadet Partisi Genel Baลkanฤฑ Temel Karamollaoฤlu ile yaptฤฑฤฤฑ gรถrรผลmeye iliลkin olarak deฤerlendirme yaptฤฑ.
Tรผrkiye gazetesinden Ebru Tosun’un haberine gรถre; Erdoฤanโฤฑn, Karamollaoฤluโnun gรถrรผลme sonrasฤฑndaki aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑ รผzรผntรผyle karลฤฑladฤฑฤฤฑnฤฑ ifade ederek โTemel Beyโin yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamalar maalesef gerรงeฤi yansฤฑtmฤฑyor. Burada tek doฤru olan 50+1 aรงฤฑklamasฤฑ. Bunun dฤฑลฤฑndaki aรงฤฑklamalarฤฑndan dolayฤฑ maalesef รงok รผzgรผnรผm. Biz bu gรถrรผลmede iki kiลiydik. Sadece Temel Bey ve ben vardฤฑk. ฤฐade-i ziyaret dรผลรผnรผyordum, ancak bu sakฤฑt olduโ dedi.
MKYK’da baลka neler konuลuldu?
Toplantฤฑda sunum yapan รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanฤฑ Vedat Bilgin de, asgari รผcretin 3 bin 500 TLโnin altฤฑnda olmamasฤฑ iรงin รงalฤฑลmalarฤฑn devam ettiฤini belirterek “ฤฐลverenin ikna olacaฤฤฑ, รงalฤฑลanlarฤฑ da enflasyona ezdirmeyeceฤimiz bir รงalฤฑลma yapฤฑyoruz. Bu hafta sonuรงlanacakโ dedi. Erdoฤanโฤฑn ise sunumun ardฤฑndan, โenflasyona ezdirmeyeceฤizโ dediฤi kaydedildi.
Toplantฤฑnฤฑn bir diฤer รถnemli konusu da aรงฤฑk cezaevindeki Koronavirรผs izinlerinin 30 Kasฤฑmโda bitmesinin ardฤฑndan bundan sonra izlenecek yol haritasฤฑ oldu. Bu kapsamda, Adalet Bakanฤฑ Abdulhamit Gรผl, bir sunum yaptฤฑ. Koronavirรผs izninden 92 bin kiลinin yararlandฤฑฤฤฑ belirtilen sunumda โCezasฤฑ 6 ay kalanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ 28 bin, 1 yฤฑl kalanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ ise 42 bin. 28 binin 7 bini de SGKโlฤฑ olarak รงalฤฑลฤฑyor. Bazฤฑlarฤฑ cezalarฤฑnฤฑ bu sรผreรงte tamamladฤฑ. Ancak, bunlar cezaevlerine giriล รงฤฑkฤฑลlarda hastalฤฑฤฤฑ artฤฑrabilirโ tespitleri yer aldฤฑ.
Toplantฤฑda, cezasฤฑ 6 ay ya da 1 yฤฑl kalan mahkรปmlarฤฑn denetimli serbestlik hรผkรผmlerinden yararlandฤฑrฤฑlabileceฤi konusunda deฤerlendirmeler yapฤฑldฤฑ. Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan, AKP kurmaylarฤฑna konuyla ilgili bir รงalฤฑลma yapฤฑlmasฤฑ konusunda talimat verdi. Ancak toplantฤฑda, cezasฤฑ 1 yฤฑl kalanlarฤฑn denetimli serbestlik hรผkรผmlerinden yararlandฤฑrฤฑlmasฤฑ konusundaki gรถrรผลlerin daha aฤฤฑr bastฤฑฤฤฑ ifade edildi.






