Bu defa tersi oldu: Dolar, Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑn seรงim sonuรงlarฤฑ ile ilgili aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yรถnรผnรผ aลaฤฤฑ รงevirdi.
Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤan’ฤฑn 7 Haziran genel seรงimlerinin sonuรงlarฤฑna iliลkin kamuoyu รถnรผnde yaptฤฑฤฤฑ ilk deฤerlendirmede hรผkรผmetin bir an รถnce kurulmasฤฑ yรถnรผnde รงaฤrฤฑda bulunmasฤฑyla kur, yรถnรผnรผ aลaฤฤฑya รงevirdi.
Erdoฤan’ฤฑn konuลmasฤฑ รถncesi 2.7460 civarฤฑnda iลlem gรถren dolar/TL aรงฤฑklamalarฤฑn ardฤฑndan 2.74’รผn altฤฑna geriledi. Kur saat 1324’te 2.7374/2.7380 seviyesinde iลlem gรถrdรผ.
“Cumhurbaลkanฤฑ olarak anayasanฤฑn verdiฤi gรถrevleri yerine getireceฤimden kimsenin ลรผphesi olmasฤฑn” diyen Erdoฤan, siyasi partilerin tercihlerini krizden deฤil รงรถzรผmden yana kullanacaklarฤฑnฤฑ inandฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi ve siyasi alanda yaลanan hiรงbir geliลmenin Tรผrkiye’nin kazanฤฑmlarฤฑnฤฑ tehdit etmemesi gerektiฤini belirtti.







