Erdoğan Obama ile görüştü

Erdoğan Obama ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştü.

A+A-

ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Obama Erdoğan ile bir dizi ikili ve bölgesel konuları görüştü.
Obama’nın, Türkiye ile güçlü ve karşılıklı saygıya dayanan ikili ilişkilere verdiği önemi teyit ettiği ifade edilen açıklamada, Obama’nın Türkiye’nin pozitif angajman yoluyla dünyada liderlik gösterebileceğine yönelik düşüncelerini dile getirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Obama ve Erdoğan’ın, Suriye’de büyüyen terörist varlığını ele almak için iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin önemi ile Suriye’deki çatışmaların siyasi çözüme ulaşması amacıyla çabaların devam ettirilmesine yönelik ortak çıkarlar noktasında mutabık kaldıkları bildirildi.
İki liderin, enerji konularında ortak zemini bulmaları için Bağdat ve Erbil’in teşvik edilmesi ve varacakları anlaşmanın desteklenmesinin önemini ele aldıkları belirtilen açıklamada, Obama’nın, Kıbrıs meselesinde, çözüm müzakerelerinin yeniden başlaması çabalarındaki yapıcı rolü nedeniyle Erdoğan’a teşekkür ettiği kaydedildi.
Açıklamada, Erdoğan’ın cuma günü Boeing 737 Barış Kartalı uçağı için yapılacak törene işaret ettiği bildirildi. Obama ve Erdoğan’ın ayrıca, İsrail ile normalleşme anlaşmasının hızlı biçimde sonuçlandırılmasının önemini konuştukları belirtildi.
İki liderin küresel ekonomide güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin ihtiyacını görüştükleri kaydedilen açıklamada, Obama’nın, finansal piyasalara güvence vermek, öngörülebilir yatırım atmosferini geliştirmek, ikili bağları güçlendirmek ve Türkiye’nin geleceğine yararı sağlamak için kökleri hukukun üstünlüğüne dayanan sağlam politikaların önemine işaret ettiği ifade edildi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.