Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

‘ErdoฤŸan sokaฤŸa รงฤฑkmamฤฑzฤฑ istiyor, yapmayacaฤŸฤฑz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaลŸkanฤฑ Kemal KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan'ฤฑn, muhalefete yรถnelik "Sokaklara dรถkรผleceklermiลŸ, ya siz 15 Temmuz'u gรถrmediniz mi?" sรถzlerine yanฤฑt verdi.
'ErdoฤŸan sokaฤŸa รงฤฑkmamฤฑzฤฑ istiyor, yapmayacaฤŸฤฑz' Borsatek

Sokak tartฤฑลŸmasฤฑ รผzerinden รถzel bir รงatฤฑลŸma alanฤฑ yaratฤฑlmak istendiฤŸini ve ErdoฤŸan‘ฤฑn da bunu hayal ettiฤŸini belirten KฤฑฤฑรงdaroฤŸlu, “‘Siz sokaklara รงฤฑkacaksฤฑnฤฑz ลŸunu, bunu yapacaksฤฑnฤฑz. Biz sizi ezeceฤŸiz.’ 15 Temmuz’u bunun iรงin รถrnek veriyor” gรถrรผลŸรผnรผ dile getirdi.

Gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri, gรผndeme iliลŸkin sorularฤฑ yanฤฑtladฤฑ.

BBC Tรผrkรงe‘nin haberine gรถre erken seรงim รงaฤŸrฤฑsฤฑ iรงin ilk mitingini Mersin’de yapan KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, mitinglerin sรผreceฤŸini ancak bundan sonraki sรผreรงte daha รงok kanaat รถnderleri, sivil toplum รถrgรผtleri, genรงler, engelli ailelerle bir araya gelmeye รถncelik vereceklerini, insanlarฤฑn sorunlarฤฑnฤฑ dinleyeceklerini sรถyledi.

ฤฐki yฤฑldฤฑr bu tรผr toplantฤฑlarฤฑ sรผrdรผrdรผฤŸรผnรผ belirten KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “Bir anlamda helalleลŸme sรผrecinin baลŸฤฑ gibi bir ลŸey oluyor” dedi.

Kurultay ertelemesi: ‘Parti Meclisi’ne gรถtรผreceฤŸiz’

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, en geรง Temmuz 2022 sonunda yapฤฑlmasฤฑ gereken OlaฤŸan Kurultayฤฑ’nฤฑn ertelenip ertelenmeyeceฤŸi konusundaki soru รผzerine, konuyu Parti Meclisi gรผndemine getirip karara baฤŸlayacaklarฤฑnฤฑ sรถyledi.

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “Kurultay erteleme kararฤฑnฤฑ MYK (Merkez Yรผrรผtme Kurulu) alabiliyor ama รถnemli bir karar olduฤŸu iรงin biz Parti Meclisi’mize getirecฤŸiz” diye konuลŸtu.

‘SokaฤŸa รงฤฑkmayacaฤŸฤฑz, sandฤฑkta gereฤŸini yapacaฤŸฤฑz’

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, bir baลŸka soru รผzerine de CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan’ฤฑn, muhalefete yรถnelik “Sokaklara dรถkรผleceklermiลŸ, ya siz 15 Temmuz’u gรถrmediniz mi?” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ “gรผlรผmseyerek karลŸฤฑladฤฑฤŸฤฑnฤฑ” sรถyledi.

Kendisinin tam tersine partililere “taลŸkฤฑnlฤฑk yapmayacaksฤฑnฤฑz, sokaฤŸa รงฤฑkmayacaksฤฑnฤฑz, bรผyรผk bir sabฤฑrla bekleyeceksiniz” dediฤŸini kaydeden KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, sandฤฑฤŸฤฑ iลŸaret etti:

“Beyefendi hayal aleminde yaลŸadฤฑฤŸฤฑ iรงin, sanki biz sokaฤŸa รงฤฑkฤฑn, ลŸunu yapฤฑn bunu yapฤฑn diye talimat vermiลŸiz. Allah aลŸkฤฑna bunun basฤฑn danฤฑลŸmanlarฤฑ yok mu? Bizim neler konuลŸtuฤŸumuzu kendisini รถnรผne koymuyorlar mฤฑ? EฤŸer bize cevap verecekse.

“Beni dinlemesini pek beklemem. ร‡รผnkรผ beni dinlediฤŸi zaman koltuฤŸunda rahat oturamaz, eleลŸtiremez eleลŸtiriyi hazmedemiyor. Ama biz tam tersine sakin sabฤฑrla seรงim sandฤฑฤŸฤฑn bekleyeceksiniz sandฤฑk gelecek, gideceksiniz oyunuzu kullanacaksฤฑnฤฑz, bir otoriter yรถnetimi demokratik yollarla deฤŸiลŸtireceksiniz diyoruz, nokta.

“Ama beyefendi bizim sokaฤŸa รงฤฑkmamฤฑzฤฑ istiyor anlaลŸฤฑlan, รงฤฑkmayacaฤŸฤฑz. Zorlayacak, รงฤฑkmayacaฤŸฤฑz, baskฤฑ kuracak รงฤฑkmayacaฤŸฤฑz, ama gereฤŸini sandฤฑkta yapacaฤŸฤฑz.”

‘SokaฤŸa รงฤฑkmak kitabฤฑmฤฑzda yok’

Merkez Bankasฤฑ, Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรœฤฐK) ve son olarak Milli EฤŸitim BakanlฤฑฤŸฤฑ’na (MEB) yaptฤฑฤŸฤฑ ziyaretin iktidar tarafฤฑndan “sokak รงaฤŸrฤฑsฤฑ” olarak yorumlandฤฑฤŸฤฑnฤฑn anฤฑmsatฤฑlmasฤฑ รผzerine de CHP lideri, MEB รถnรผne, haksฤฑzlฤฑฤŸa uฤŸrayan รถฤŸrencilerin haklarฤฑnฤฑ savunmak iรงin gittiฤŸini vurguladฤฑ.

Bakanlฤฑktan gitmeden yaklaลŸฤฑk 15 saat รถnce randevu istediฤŸini ancak olumlu yanฤฑt alamadฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade eden KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, kendisinin aynฤฑ zamanda bir milletvekili olduฤŸunu anฤฑmsatarak, TBMM BaลŸkanฤฑ Mustafa ลžentop’a tepki gรถsterdi:

“Aslฤฑnda tepkiyi biz deฤŸil, TBMM baลŸkanฤฑ gรถstermesi gerekir. Bir milletvekili herhangi bir kamu kurumuna nasฤฑl giremez yahu. MEB’e nasฤฑl giremez. Bu eleลŸtiriyi hazmedememek demektir, adaletsizlieฤŸi sรผrdรผreceฤŸiz demektir.”

Genรงlerin hakkฤฑnฤฑ savunmak ve hakkฤฑzlฤฑkla mรผcadele etmek iรงin hem hukuki destek vereceklerini hem de bir internet sitesi kuracaklarฤฑnฤฑ belirten KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, KPSS’de yรผksek puan alan genรงlerin nasฤฑl elendiฤŸini kamuoyuna duyuracaklarฤฑnฤฑ sรถyledi.

Bu genรงlere sahip รงฤฑktฤฑklarฤฑ iรงin eleลŸtirildiklerini belirten KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “Peki biz kime sahip รงฤฑkacaฤŸฤฑz, haksฤฑzlฤฑฤŸฤฑ yapan ErdoฤŸan’a mฤฑ sahip รงฤฑkacaฤŸฤฑz, iyi etti genรงleri ezdi mi diyeceฤŸiz? ร–zetle sokaฤŸa รงฤฑkma diye bizim kitabฤฑmฤฑzda bir ลŸey yok. Ama haksฤฑzlฤฑฤŸa uฤŸrayan herkesin hakkฤฑnฤฑ demokratik yoldan arayacaฤŸฤฑz” ifadelerini kullandฤฑ.

‘ร–zel รงatฤฑลŸma alanฤฑ yaratฤฑlmak isteniyor’

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu bir baลŸka soru รผzerine de demokratik yollardan hak aramaya, karลŸฤฑ olmadฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek, “Bizim sokaktan kastettiฤŸimiz, kontrolsรผz ลŸekilde sokaฤŸa รงฤฑkฤฑp camฤฑn รงerรงevenin kฤฑrฤฑlmasฤฑ, ลŸiddetin olmasฤฑ” dedi.

Kendilerinin de Mersin’de miting yaptฤฑklarฤฑnฤฑ, istediฤŸi alana valinin izin vermemesi รผzerine, gรถsterilen alanda mitingi yaptฤฑklarฤฑnฤฑ anฤฑmsatan KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “รถzel รงatฤฑลŸma alanฤฑ yaratฤฑlmak istendiฤŸini” savundu:

“ร–nemli olan neydi, orada miting yapmak ve yaptฤฑk. ร–zel bir รงatฤฑลŸma alanฤฑ yaratmak istiyorlar kast ettiฤŸimiz bu. ErdoฤŸan’ฤฑn hayal ettiฤŸi bu. ‘Siz sokaklara รงฤฑkacaksฤฑnฤฑz ลŸunu, bunu yapacaksฤฑnฤฑz. Biz sizi ezeceฤŸiz.’ 15 Temmuz’u bunun iรงin รถrnek veriyor” dedi.

‘Freni patlamฤฑลŸ kamyonda hep birlikte yokuลŸ aลŸaฤŸฤฑ gidiyoruz’

CHP lideri, CumhurbaลŸkanฤฑ ErdoฤŸan’ฤฑn, “Dรถvizin kรถpรผฤŸรผnรผ aldฤฑk, ลŸimdi de enflasyonun kรถpรผฤŸรผnรผ alacaฤŸฤฑz” sรถzlerine iliลŸkin ise “Zamlarฤฑ da geri alacak mฤฑ? Enflasyonun kรถpรผฤŸรผnรผ almasฤฑ iรงin zamlarฤฑ da geri almasฤฑ lazฤฑm, hiรง sanmฤฑyorum” yorumu yaptฤฑ.

ErdoฤŸan’ฤฑn sรถyleminin kendi parti tabanฤฑnฤฑ rahatlatmaya yรถnelik bir aรงฤฑklama olduฤŸunu savunan KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “ErdoฤŸan ekonomiyi de Tรผrkiye’yi de yรถnetemiyor, yรถnetme gรผcรผ kapasitesi birikimi yok. O yรผzden 84 milyon insanฤฑ bindirmiลŸ freni patlamฤฑลŸ kamyona hep birlikte yokuลŸ aลŸaฤŸฤฑ gidiyoruz” gรถrรผลŸรผnรผ dile getirdi.

KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu erken seรงim รงaฤŸrฤฑsฤฑnฤฑn iktidarda karลŸฤฑlฤฑฤŸฤฑ olup olmadฤฑฤŸฤฑ sorusuna da ลŸu yanฤฑtฤฑ verdi:

“ErdoฤŸan erken seรงime gitmek zorunda. รœlke yรถnetilemez noktaya geldi. Hazine’nin durumu malum, piyasanฤฑn durumu malum, vatandaลŸฤฑn durumu malum nereye kadar gรถtรผrecek. Geรงen her gรผn 84 milyon vatandaลŸฤฑn sฤฑrtฤฑna yeni yรผkler ilave ediyor nereye kadar gรถtรผrecek bunu. Artฤฑ Hazine pek parlak deฤŸil, borรงlar รถdenecekโ€ฆ Dolayฤฑsฤฑyla elde edilecek gelirlerle bunun karลŸฤฑlanmasฤฑ mรผmkรผn Dolayฤฑsฤฑyla ErdoฤŸan’ฤฑn yapacaฤŸฤฑ en gรผzel ลŸey, sรผratle erken seรงime gitmektir.”

‘ฤฐmamoฤŸlu’nu suรงlamalarฤฑnฤฑn nedeni ekonomideki kaos’

ฤฐรงiลŸleri BakanlฤฑฤŸฤฑ’nฤฑn ฤฐstanbul BรผyรผkลŸehir Belediye BaลŸkanฤฑ Ekrem ฤฐmamoฤŸlu hakkฤฑnda teftiลŸbaลŸlatฤฑlmasฤฑna iliลŸkin bir soru รผzerine de KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, “ฤฐmamoฤŸlu’nu suรงlamalarฤฑnฤฑn nedeni, ekonomide yaลŸanan kaosun unutturulmasฤฑ” dedi.

‘ฤฐsterse ErdoฤŸan teftiลŸ etsin’

Belediye teftiลŸ iรงin gรถrevlendirilen isimlerden birisinin de AKP’li milletvekili adayฤฑ olduฤŸunun anฤฑmsatฤฑlmasฤฑ รผzerine de KฤฑlรงdaroฤŸlu, รถnyargฤฑsฤฑz ve tarafsฤฑz bir teftiลŸ olmasฤฑnฤฑ รถnemsediklerini vurguladฤฑ:

‘TeftiลŸ dolayฤฑsฤฑyla AK Partili bir adayฤฑ gรถrevlendirebilirler. ErdoฤŸan, ฤฐรงiลŸleri Bakanฤฑ’nฤฑn kendisi de gidebilir, รงekinmiyoruz. Bรผtรผn mesele ลŸu, denetimi รถnyargฤฑlฤฑ yapmasฤฑnlar. Denetleme haklarฤฑ var, ‘Denetleyemezsiniz’ diyemezsiniz. Bรผtรผn mesele รถnyargฤฑsฤฑz, gerรงek, doฤŸru olmasฤฑdฤฑr. Ama biz bunlara gรผvenmediฤŸimiz iรงin kendi mรผfettiลŸlerine de gรผvenmediฤŸimiz iรงin hangi รถnlemleri almasฤฑ gerektiฤŸini belediye baลŸkanlarฤฑmฤฑza bildirdik.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.460746.46450.04%
EURO 53.216253.2261-0.15%
JAPON YENฤฐ 3.4743.4820.23%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.435257.4646-0.19%
STERLฤฐN 61.343961.3583-0.26%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85186.85360.1%
RUS RUBLESฤฐ 0.62940.6341-0.27%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64228.49 0.1328%
Ethereum 1746.80 0.8588%
Tether USDt 1.00 0.0186%
BNB 593.71 0.6795%
Solana 74.24 1.2865%
USDC 1.00 0.0161%
XRP 1.14 -0.8492%
Dogecoin 0.08 0.1816%
Toncoin 1.64 -1.9795%
Cardano 0.16 -0.0268%
Shiba Inu 0.00 -0.5631%
Avalanche 6.28 0.6109%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam