Erdoğan TÜSİAD'ı ihanetle suçladı

Erdoğan TÜSİAD'ı ihanetle suçladı

Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'ın dünkü açıklamalarına sert çıktı: "Öyle mi, o zaman cevabını alacaksın"

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın son dönemde yaşanan gelişmeleri eleştirerek, bunların yabancı sermaye açısından risk oluşturacağı sözlerine sert tepki göstererek, bunun "ülkeye karşı bir ihanet" anlamına geldiğini söyledi.

Ankara'da partisinin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda bir konuşma yapan Erdoğan, Yılmaz'ın TÜSİAD'ın dünkü Genel Kurul toplantısında kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi.

Yılmaz, son dönemde Türkiye'de yaşanan gelişmelerin hukuk devleti ve çoğulcu, katılımcı bir demokrasinin işleyişine ilişkin endişeler yarattığını; bunun da yabancı sermayenin Türkiye'ye bakışını olumsuz etkilediğini söylemişti.

Yılmaz, "Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeyen, yargı mekanizması AB normlarında çalışmayan, düzenleyici kurumlarının bağımsızlığına gölge düşen, vergi cezası veya başka türlü cezalarla şirketler üzerinde baskı kuran, ihale yasası onlarca kez değişen bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir" ifadelerini kullanmıştı.

"Dün TÜSİAD başkanı çıkıyor, olduğundan çok daha farklı bir Türkiye çizmeye çalışıyor. Neymiş HSYK, bununla ilgili kanun teklifinden büyük rahatsızlık duyuyorlarmış. Senin rahatsızlık duyduğun ne?" ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet içindeki paralel yapıdan, o yapıyla mücadele için attığımız adımlardan rahatsız oluyorlar. Yargının bağımsızlığını savunur gibi yapıyor, yargıda bozulan tarafsızlıktan hiç bahsetmiyorlar...Bugün kendi ifadeleriyle bire beş kazandık diyenler var bunların içinde, bizzat bana söylediler. Şimdi utanmadan böyle bir ülkeye küresel sermaye gelmez diyorlar... Şimdi kalkıp TÜSİAD Başkanı böyle bir ülkeye küresel sermeye gelmez ifadesini kullanamaz, eğer kullanıyorsa bu ülkeye karşı bir ihanettir."

Son günlerde yargı bağımsızlığı üzerine tartışmaları neden olan ve HSYK'nın yapısında yeni düzenlemeleri içeren yasa teklifi ile ilgili olarak bugün Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde Adalet Akademisi ile ilgili 22 maddenin kabul edilmesine, geri kalan maddelerin ise görüşmelerinin dondurulmasına karar verilmişti.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturmaların ardından Erdoğan yargı ve emniyete sızmış "paralel bir yapı"dan bahsederek, yaşanan gelişmelerden bu yapıyı sorumlu tutmuştu. Soruşturmanın ardından pek çok savcının ve emniyet müdürünün de görev yerlerinde değişiklikler yapılmıştı.

Erdoğan konuşmasında partisine yönelik açık tavır ortaya koyanlara karşı bundan sonra kendilerinin de tavır koyacaklarını belirtti.

"Bunlar bu ülkede hükümete karşı yapılan darbe girişimine yönelik bir tavır ortaya koymadılar. O zaman karşınızda bizi bulacaksınız" ifadelerini kullanan Erdoğan, TÜSİAD yetkililerine de şu sözlerle seslendi:

"Kusura bakmasınlar biz bu makamlara TÜSİAD'la gelmedik, TÜSİAD'a rağmen geldik.. Türkiye'ye yabancı sermaye gelmez diye adeta kendi ülkelerini, kendi hükümetlerini tehdit ediyorlar. Öyle mi? O zaman cevabını alacaksın."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.