Erdoğan Twitter için AYM'ye başvurdu

Erdoğan Twitter için AYM'ye başvurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'da kendisi ve ailesi hakkındaki yayınların mahkeme kararlarına rağmen engellenmemiş olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ni bireysel başvuruda bulundu

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı sosyal medya organlarında kendisi ve ailesi aleyhine yayınların, mahkeme kararlarına rağmen engellenmemesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulurdu.

Daha önce de AKP milletvekili Burhan Kuzu, Twitter'da aleyhine yapılan yayınlar nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurusunun Twitter yetkililerinin Türkiye ziyaretinin ardından yapılması dikkat çekti.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'ne verilen dilekçesinde, twitter ve yotube'de aleyhine yapılan yayınları, hesap sahiplerinin isimleriyle birlikte örnekleyerek verdi. Dilekçede bu yayınlar hakkında mahkeme kararları olmasına rağmen bunun uygulanmadığı, bu nedenle de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunulduğu belirtildi.
Erdoğan'ın dilekçesinde, "başçalan" ve "ismailsaymaz" isimli twitter ve youtube hesaplarının yanısıra, Mehmet Baransu, Emru Uslu ve Önder Aytaç'ın tweet, retweetlerinden bahsedildi.

Bu kişilerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunulduğu belirtilerek, başlayan yasal sürecin devam ettiği belirtildi. Dilekçede Ankara Sulh Ceza Mahkemesine de müracaat edildiği ve mahkemenin içeriklere erişimin engellenmesine karar verdiği, gereğinin yapılması için kararların Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderildiği ifade edildi.

Başvuru dilekçesinde, mahkemeler ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı veya Yüksek Seçim Kurulu gibi organların yayınlara erişimin engellenmesi yönünde verdiği kararlara rağmen, kararların infaz edilmediği ve dolayısıyla hak ihlalinin devam ettiği bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ne başvurunun zorunlu duruma geldiği ileri sürüldü.
Erdoğan, mahkemeye yaptığı başvuru ile yargı kararlarına olan güveninin ağır şekilde zedelenmesinden kaynaklanan manevi zararlar gözetilerek, 50 bin lira manevi tazminat talebinde de bulundu.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.