Erdoğan ve Davutoğlu yargılanacak

Erdoğan ve Davutoğlu yargılanacak

Eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün: Davutoğlu ve Erdoğan IŞİD’e destekten yargılanacak

A+A-

Eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında Davutoğlu’nun avukatları tarafından açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Dava sonrası soL’a açıklamalarda bulunan Aygün, “Gün gelecek Davutoğlu ve Erdoğan IŞİD’e verdiği destekten yargılanacak” dedi.

Sol haber portalından Ali Ufuk Arikan‘ın haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e açtığı davanın ilk duruşması bugün Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aygün, AKP’nin IŞİD’e verdiği destek üzerinden savunma yaparken, hakimin “beraat talep ediyor musunuz?” sorusuna “sözlerim doğru, böyle bir talebim yok” yanıtını verdi.

Mahkeme davayı ertelerken duruşma sonrası Aygün soL’a açıklamalarda bulundu.

‘YARGILANACAKLAR’

IŞİD ile AKP arasındaki ilişkiyi tüm dünyanın bildiğini belirten Aygün, savunmasında MİT yasasındaki değişikliğin IŞİD’e destek için olduğunu vurguladığını, yine uluslararası raporlara yansıyan noktalara dikkat çektiğini dile getirdi. Türkiye’de yaşanan somut olayların da bunun delili olduğunu belirten Aygün, “Davutoğlu ve Erdoğan’ın IŞİD’e destek verdiğini söyledim” dedi. Konjonktür değiştiğinde Davutoğlu ve Erdoğan’ın IŞİD’e destekten yargılanacağını dile getiren Hüseyin Aygün, bu tip davaların AKP’nin suçlarını örtmek, özellikle IŞİD suçlarını örtmek için açıldığını ifade etti.

‘AKP’NİN 6 BİN İHBARCISI VAR’

Bu davaların tamamının Ak Troller tarafından açıldığını da dile getiren Aygün, kendisini ihbar eden avukatın eski bir savcı olduğunu ve Efkan Ala’nın kankası olarak bilindiğini aktardı. AKP’nin 6 bin ihbarcısı olduğuna değinen Aygün, davaların sistematik olarak açıldığını söyledi. Bu sözlerin de dava konusu olup olmayacağına ilişkin sorumuzu da yanıtlayan Aygün, “Olmaması için bir neden yok. Artık savunmalar bile dava konusu oluyor” diye konuştu.

DAVA NEDEN AÇILMIŞTI?

Aygün hakkında Davutoğlu’nun açmış olduğu dava Twitter mesajlarına dayanıyor. Aygün, 26 Eylül’de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Davutoğlu adlı IŞİD sever 9 yaşındaki çocuğa takılan türbana, gençlerin kıyafetine karışmamak lazım demiş. Beyefendi IŞİD’in kılıçla yaptığını yönetmelikle yapıyor. Irak kafakoparan yoldaşlarına, Türkiye ise senin gibi Seleficilere kalmaz, direniriz kuşkun olmasın. Türbana hiçbir zaman saygı duymadım, asla da duymam, Arap erkek egemenlerinin kadını aşağılama aracıdır türban, Arap erkekleri 7. yüzyılda 9 yaşındaki kızları koynuna alıyordu. Şimdiki Türk IŞİD’çiler 9 yaşındaki çocukları türbana sarıyor, 7. yüzyıldan 21. yüzyıla aynı mantık” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından Davutoğlu’nun avukatları Aygün hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla dava açmıştı.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.