Erdoğan, Yahudi lobisiyle görüştü

Erdoğan, Yahudi lobisiyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'nun yakın arkadaşıyının da içinde bulunduğu Yahudi lobisi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşme yaptı

A+A-

İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi kapsamında, ABD'li Yahudi cemaatinin önemli isimleri Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'yla görüştü.
Arutz Sheva'dan Cynthia Blank'in haberine göre, görüşme Çankaya Köşkü'nde gerçekleşti. Ziyaretçiler arasında, ünlü "Yahudi lobisi" Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) de yer aldı.

Toplantıya katılanlardan Malcolm Hoenlein, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yakın arkadaşı olarak biliniyor. Bu tip bir toplantının son 7 yıldır yapılmadığına dikkat çekiliyor.
Haberde, Türkiye ile İsrail arasındaki olası "doğalgaz hattı" projesinin de yakınlaşmanın nedenleri arasında olabileceği söyleniyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.