Erdoğan'dan hem Gül'e hem Başçı'ya

Erdoğan'dan hem Gül'e hem Başçı'ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz tartışmaları nedeniyle sürekli eleştirilerinin gündeminde tuttuğu Merkez Bankası'na ve 11. Cumhurbaşkanı Gül'e göndermelerde bulundu

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz tartışmaları nedeniyle sürekli eleştirilerinin gündeminde tuttuğu Merkez Bankası'na ve 11. Cumhurbaşkanı Gül'e göndermelerde bulundu.

Erdoğan, Valiler toplantısı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kendisini "vatanı satmakla" suçlayanlara seslenen Erdoğan, "Vatanı satmak yüksek faizle, enflasyonla, kötü yönetimle olur. Enflasyonu düşürerek lobilere aktarılan kaynağı yatırıma dönüştürmek vatana hizmettir" dedi. Erdoğan, enflasyonu ve faizi düşürerek lobilere aktarılan kaynağı yatırıma dönüştürmenin ise vatana hizmet olduğunu söyledi.

Güle'e yanıt mı?

Erdoğan, başkanlık sistemi ile ilgili de şunları söyledi: " Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz."

Erdoğan bu sözleriyle, 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir." açıklamasına da yanıt vermiş oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.