Erdoğan'ı eleştiren gazeteci sınır dışı edildi

Erdoğan'ı eleştiren gazeteci sınır dışı edildi

Today's Zaman Gazetesi editörlerinden Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov, Twitter'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için sınır dışı edildi

A+A-

Today's Zaman Gazetesi, editörlerinden Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov'un, Twitter'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği için ülkeyi terketmesinin istendiğini açıkladı.

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonu sürecinde Todays Zaman yazarı Zeynalov, "Savcı Elkaide militanlarını tutuklamak istedi, Erdoğan'ın polisleri izin vermedi" şeklinde twit atmıştı

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen ve yolsuzluk ile rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın ardından hükümetle ciddi tartışmalar yaşayan Today's Zaman, gazetenin online editörlüğünü yapan 27 yaşındaki Zeynalov'un bu sabah İstanbul'da polis eşliğinde uçağa bindirildiğini duyurdu.

Erdoğan'ın yardımcılarından biri, başbakanlık ofisinden Zeynalov'la ilgili herhangi bir talimat verilmediğini belirtirken, Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bilgisi bulunmadığını belirtti. İçişleri Bakanlığı'ndan ise şu aşamada bir yorum alınamadı.

Gazetecinin Türk eşi, Zeynalov'un havaalanında polis eşliğinde çekilmiş bir fotoğrafını Twitter'dan yayınlarken, Azerbaycan'ın İstanbul başkonsolosu ise konunun araştırıldığını belirtti. Erdoğan'ın avukatları Aralık ayında, Zeynalov'un, Erdoğan'ın yargı sürecine müdahale ettiğini belirten tweetleri nedeniyle hakkında şikayette bulunmuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.