Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn ‘faiz indirin’ รงaฤrฤฑsฤฑna karลฤฑ รงฤฑktฤฑฤฤฑ iรงin geรงen ay gรถrevden alฤฑnan Merkez Bankasฤฑ Para Politikasฤฑ Kurulu รผyesi Prof. Dr. Semih Tรผmen, Tรผrk lirasฤฑnฤฑn deฤer kaybetmesine isyan etti.
Erdoฤanโฤฑn dรผn akลamki kur ve faiz aรงฤฑklamasฤฑ sonrasฤฑnda bugรผn Tรผrk lirasฤฑnda รงok sert deฤer kaybฤฑ gรถrรผlรผrken, Tรผmen, Twitterโdan yaptฤฑฤฤฑ รงaฤrฤฑda, โBaลarฤฑ ลansฤฑ olmayan bu irrasyonel deneyi bir an รถnce terk edip Tรผrk lirasฤฑnฤฑn deฤerini koruyacak, Tรผrk halkฤฑnฤฑn refahฤฑnฤฑ gรถzetecek kaliteli politikalara bir an รถnce dรถnmemiz gerekiyorโ dedi.
โBunu nasฤฑl yapacaฤฤฑmฤฑzฤฑ yeniden hatฤฑrlamakta fayda varโ diyen Tรผmen, Naci Aฤbalโฤฑn 19 Eylรผlโde yaptฤฑฤฤฑ paylaลฤฑmฤฑ alฤฑntฤฑladฤฑ.
Aฤbal’ฤฑn yazฤฑsฤฑ
Aฤbal, Twitter hesabฤฑndan, TCMB Baลkanฤฑ olduฤu dรถnemde kaleme aldฤฑฤฤฑ ve 5 Mart 2021 tarihinde bankanฤฑn blog sitesi olan tcmbblog.org’da yayฤฑmlanan yazฤฑsฤฑnฤฑn linkini paylaลmฤฑลtฤฑ.
ฤฐลte Aฤbal’ฤฑn yazฤฑsฤฑnฤฑn ilgili kฤฑsmฤฑ:
โ2021 yฤฑlฤฑ sonunda enflasyonun yรผzde 9,4 seviyesine dรผลmesini hedefliyoruzโ denilen yazฤฑda, โOcak ayฤฑnda sฤฑkฤฑ parasal duruลumuzu korurken bu duruลun uzun bir mรผddet sรผrdรผrรผleceฤini ve gerekirse ilave faiz artฤฑลฤฑ yapฤฑlabileceฤini belirterek sรถzle yรถnlendirmede bulunduk. Bu sรผreรงte yaptฤฑฤฤฑmฤฑz aรงฤฑklamalarda ise mevcut enflasyon riskleri karลฤฑsฤฑnda bu yฤฑl iรงinde faiz indirimini uzun bir sรผre gรผndeme almamฤฑzฤฑn mรผmkรผn gรถrรผnmediฤini belirterek sรถzle yรถnlendirmemizi belirgin bir ลekilde gรผรงlendirdikโ denilmiลti.







