Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ErdoฤŸan’ฤฑn IลžฤฐD kartฤฑna Almanya’dan tepki

ErdoฤŸan'ฤฑn, Tรผrkiyeโ€™nin Kฤฑbrฤฑs'taki sondaj faaliyetleri nedeniyle yaptฤฑrฤฑma hazฤฑrlanan Avrupa รผlkelerini, bir kez daha IลžฤฐD'lileri gรถndermekle tehdit etmesi Almanya'da tepki รงekti.
ErdoฤŸan'ฤฑn IลžฤฐD kartฤฑna Almanya'dan tepki Borsatek

CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan’ฤฑn, Tรผrkiyeโ€™nin Kฤฑbrฤฑs’taki sondaj faaliyetleri nedeniyle yaptฤฑrฤฑma hazฤฑrlanan Avrupa รผlkelerini, bir kez daha IลžฤฐD’lileri gรถndermekle tehdit etmesi Almanya’da tepki รงekti.

DeutscheWelle’de yer alan habere gรถre iktidardaki koalisyonun bรผyรผk ortaฤŸฤฑ Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) dฤฑลŸ politika sรถzcรผsรผ Norbert Rรถttgen, Avrupalฤฑlar ve Almanlar olarak ลŸantajฤฑ bir iliลŸki tรผrรผ olarak kabul etmediklerini belirterek “Bu dรผzeyde hiรงbir ลŸekilde muhatap olmayacaฤŸฤฑmฤฑzฤฑ ErdoฤŸan’a aรงฤฑkรงa gรถstermeliyiz” dedi.

Alman Federal Meclisi DฤฑลŸ ฤฐliลŸkiler Komisyonu BaลŸkanฤฑ Rรถttgen, Tรผrkiye ile Avrupa ve Almanya arasฤฑnda ลŸantajlฤฑk bir durum bulunmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ kaydederek “Orta ve Yakฤฑn DoฤŸuโ€™ya aรงฤฑlan kapฤฑ olarak Tรผrkiyeโ€™ye stratejik ilgimiz bulunmakta. Bunu gizlemiyoruz da. Ama aynฤฑ zamanda Tรผrkiye’nin de ekonomik olarak ayakta kalabilmek iรงin Avrupa ve Almanyaโ€™ya muhtaรง olduฤŸu bir o kadar aรงฤฑktฤฑr” diye konuลŸtu. Bu nedenle Tรผrkiye ile tek taraflฤฑ bir baฤŸฤฑmlฤฑlฤฑk iliลŸkisi deฤŸil, รงok yรถnlรผ รงฤฑkarlarฤฑn sรถz konusu olduฤŸuna iลŸaret eden Rรถttgen, “Almanya ve Avrupaโ€™nฤฑn ErdoฤŸanโ€™ฤฑn provokasyonlarฤฑna ya da aklฤฑnฤฑ รงelmesine izin vermemesi gerektiฤŸini” vurguladฤฑ.

“Sฤฑnฤฑrlarฤฑ aรงฤฑkรงa gรถstermeliyiz”

CDUโ€™lu politikacฤฑ, “Tรผrkiye’ye adil davranmaya devam etmeli, รงฤฑkarlarฤฑmฤฑzฤฑ kollamalฤฑ ama aynฤฑ zamanda sฤฑnฤฑrlarฤฑ ve oyunun kurallarฤฑnฤฑ da aรงฤฑkรงa gรถstermeliyiz” diye konuลŸtu. Rรถttgen, “Suriye gibi bir komลŸu รผlkeyi hukuk dฤฑลŸฤฑ bir ลŸekilde iลŸgal ya da Kฤฑbrฤฑs bรถlgesinde hukuk dฤฑลŸฤฑ doฤŸalgaz sondajฤฑ olsun, kullandฤฑฤŸฤฑ metotlarฤฑn bizim iรงin kabul edilemez olduฤŸu konusunda ErdoฤŸanโ€™ฤฑn kafasฤฑnda hiรงbir ลŸรผphe kalmamalฤฑdฤฑr” ifadelerini kullandฤฑ.

Kฤฑbrฤฑs aรงฤฑklarฤฑndaki sondaj faaliyetleri konusunda yaลŸanan hukuki tartฤฑลŸmada ErdoฤŸanโ€™ฤฑn ลŸantajla tepki vermesinin, kendisinin Avrupa ve deฤŸerlerinden ne kadar uzaklaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ bir kez daha gรถsterdiฤŸini belirten Rรถttgen, “ErdoฤŸan tavizsiz bir iktidar projesi izliyor. Tรผrkiye’de bir daha sandฤฑktan รงฤฑkan oylarla gรถrevden alฤฑnamayacaฤŸฤฑ bir otokrasiyi gerekรงelendirmeye รงalฤฑลŸฤฑyor. Geri kalan her ลŸey รถnem sฤฑralamasฤฑnda bu projenin altฤฑnda. Ve bu Avrupaโ€™nฤฑn hukuk devleti ve demokrasi ilkeleriyle baฤŸdaลŸtฤฑrฤฑlamaz” diye konuลŸtu.

Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu iรง politika sรถzcรผsรผ Mathias Middelberg de “Tรผrkiye CumhurbaลŸkanฤฑnฤฑn Avrupa’ya yรถnelik sรผrekli yaptฤฑฤŸฤฑ tehditler bir sonuca gรถtรผrmez” diyerek “Sonuรงta AB ile verimli bir iลŸbirliฤŸinde Tรผrkiye’nin รงok bรผyรผk bir ekonomik รงฤฑkarฤฑ  var” dedi. Middelberg, “Tรผrkiye ile AB’nin ileriye bakarak gรถรง akฤฑnฤฑnฤฑ sฤฑnฤฑrlamak iรงin รงalฤฑลŸmalarฤฑnฤฑn daha iyi olacaฤŸฤฑnฤฑ” kaydetti.

ErdoฤŸan Washington’a hareketi รถncesinde EsenboฤŸa Havalimanฤฑโ€™nda dรผzenlediฤŸi basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda, Tรผrkiye’nin DoฤŸu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle yaptฤฑrฤฑm รงerรงeve belgesini onaylayan AB’ye sert tepki gรถstermiลŸti.

Tรผrkiye’nin รงok sayฤฑda IลžฤฐD’liyi hapishanede tuttuฤŸunu hatฤฑrlatan ErdoฤŸan, “Bunlarฤฑ hafife alฤฑyor olabilirsiniz, bu kapฤฑlar aรงฤฑlฤฑr bu DEAลžโ€™lฤฑlar da size gรถnderilmeye baลŸlandฤฑ, gรถnderilir. Ondan sonra siz de baลŸฤฑnฤฑzฤฑn รงaresine bakฤฑn. Tรผrkiye’ye Kฤฑbrฤฑs’taki geliลŸmelerle ilgili gรถzdaฤŸฤฑ vermeye kalkmayฤฑn, biz bunlarฤฑ da pek takmayฤฑz, yolumuza devam ederiz” dedi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.692946.69680.07%
EURO 53.586553.60650.88%
JAPON YENฤฐ 3.4313.44-1.35%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.169858.18920.94%
STERLฤฐN 62.531762.55540.89%
ร‡ฤฐN YUANI 6.87926.88060.18%
RUS RUBLESฤฐ 0.59540.60261.31%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4127.372.38%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6104.550.93%
GRAM ALTIN SERBEST P.6127.96-0.6%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)89.871.29%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)130900.00-0.53%
HAS ALTIN GRAM (TL)6074.030.93%
SPOT ALTIN KG (TL)130077.000.86%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41258.00-0.49%
GรœMรœลž/ONS ($)61.333.71%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 61365.26 5.1342%
Ethereum 1658.65 5.9438%
Tether USDt 1.00 0.058%
BNB 560.39 3.4314%
Solana 81.23 9.2318%
USDC 1.00 0.04%
XRP 1.09 5.6382%
Dogecoin 0.07 4.5114%
Toncoin 1.66 7.8326%
Cardano 0.16 6.1654%
Shiba Inu 0.00 2.8714%
Avalanche 6.79 2.4758%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam