Erdoğan'ın korumaları ile göstericiler çatıştı

Erdoğan'ın korumaları ile göstericiler çatıştı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde dün çok gergin dakikalar yaşandı. ABD polisi yetersiz kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gidenler ile terör örgütü yandaşı bir grup arasında kavga çıktı.

A+A-

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde dün çok gergin dakikalar yaşandı. ABD polisi yetersiz kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gidenler ile terör örgütü yandaşı bir grup arasında kavga çıktı. Türk korumalar da diğer gruba müdahale etti. Büyükelçi bir ara dışarı çıkarak ABD polisiyle görüştü, tepki gösterdi. Olay sonrası polis Büyükelçilik Resmi Konutu’nun bulunduğu Sheridan Meydanı’na giriş çıkışları kapadı. Olay sonrası 9 kişinin yaralandığı, 2 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sonrası gittiği Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın resmi konutu önünde gerçekleşti. Olayların büyümesi üzerine bir ara Büyükelçi Serdar Kılıç konuttan çıktı ve polisle görüştü.

Ellerinde “Demirtaş’a özgürlük” pankartları taşıyan ondan fazla kişi konutun karşı tarafından Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Bu sırada konutun önünde elinde Türk bayraklarıyla bir başka grup toplandı ve karşılıklı sözlü sataşmalar yaşandı. İki grup arasındaki sözlü sataşmalar zamanla arbedeye dönüştü. Amerikan polisi araya girerek olayın büyümesini önlemeye çalıştı.

Cumhurbaşkanının konuta gelmesinden sonra olaya Erdoğan’ın korumaları da karıştı. Korumaların protestocu gruba müdahalesiyle olaylar büyüdü. Amerikan polisi olayları yatıştırmak için yoğun çaba harcadı.

Olayda her iki taraftan yaralananlar oldu. Gerilimin büyümesi üzerine konutun önüne Amerikalı takviye polis güçleri geldi. Bölgeye ek Amerikan polisinin gelmesinden sonra olaylar yatıştı.

İşte o görüntüler:

 

 

 

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.