Cumhurbaลkanฤฑ Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Fuat Oktay, Moody’s’in Tรผrkiye’nin kredi notunu dรผลรผrmesine iliลkin, “Ellerinden geliyorsa daha da fazla dรผลรผrsรผnler. Biz bu oyunu defalarca gรถrdรผk. Bu, hiรงbir Tรผrkiye Cumhuriyeti vatandaลฤฑnฤฑ, liderinin arkasฤฑnda durmaktan alฤฑkoymamฤฑลtฤฑr, bu seรงimlerde de alฤฑkoyamayacaktฤฑr” dedi.
Oktay, Yozgatlฤฑ Sanayici ve ฤฐลadamlarฤฑ Derneฤince (YOSฤฐAD) รskรผdar Belediyesi’nde dรผzenlenen toplantฤฑya katฤฑldฤฑ.
ฤฐstanbul’un gรถzรผ kara, risk alan, elini taลฤฑn altฤฑna koymaktan geri durmayan iล insanlarฤฑnฤฑn alฤฑn teriyle, akฤฑl teriyle Tรผrkiye’yi kalkฤฑndฤฑrmaya devam ettiฤini sรถyleyen Oktay, “Kim ne yapmaya รงalฤฑลฤฑrsa รงalฤฑลsฤฑn, ister iรงeriden, ister dฤฑลarฤฑdan ne yaparlarsa yapsฤฑnlar, not mu dรผลรผrmek istiyorlar, dรผลรผrsรผnler. Her zamanki yaptฤฑklarฤฑ fฤฑrsatรงฤฑlฤฑk zaten. Seรงim varsa sรถzde kredi derecelendirme kuruluลlarฤฑ hemen rollerine bรผrรผnรผrler, kendilerinden bekleneni yaparlar, aynen dรผn gece yaptฤฑklarฤฑ gibi, yapsฤฑnlar. Ellerinden geliyorsa daha da fazla dรผลรผrsรผnler. Biz bu oyunu defalarca gรถrdรผk. Bu, hiรงbir Tรผrkiye Cumhuriyeti vatandaลฤฑnฤฑ, liderinin arkasฤฑnda durmaktan alฤฑkoymamฤฑลtฤฑr, bu seรงimlerde de alฤฑkoyamayacaktฤฑr” diye konuลtu.
Oktay, geรงen 17 yฤฑlda, Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan’ฤฑn liderliฤinde ekonomiyi ลaha kaldฤฑracak ve giriลimcilerin รถnรผnรผ aรงacak birรงok adฤฑmฤฑn atฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ anlattฤฑ, รผlkenin geliลmesine katkฤฑda bulunmak isteyen รผreticilere her tรผrlรผ desteฤin verildiฤini ifade etti.
‘รRETฤฐM, ฤฐHRACAT, ฤฐSTฤฐHDAM’
ฤฐล yapma ortamฤฑnฤฑ daha da iyileลtirmek iรงin yatฤฑrฤฑm, รผretim, ihracat, istihdam ve finansman รผzerindeki vergi yรผklerini รถnemli รถlรงรผde azalttฤฑklarฤฑnฤฑ vurgulayan Oktay, “Dรถviz cinsinden yapฤฑlan sรถzleลmelerin Tรผrk lirasฤฑ cinsine รงevrilmesinde ihracatรงฤฑlarฤฑmฤฑza istisna saฤlanmasฤฑ ve sanayinin finansmanฤฑnฤฑ รถnceleyen bir Kalkฤฑnma Bankasฤฑ hayata geรงirilmesi gibi taleplerinizi arzu edilen doฤrultuda neticelendirdik.
Siyasi istikrar ve yapฤฑsal reformlar Tรผrkiye ekonomisinin yakaladฤฑฤฤฑ baลarฤฑda kilit rol oynamฤฑลtฤฑr. Daha รงok yatฤฑrฤฑmla, daha รงok รผreterek, daha รงok ihraรง ederek, daha รงok istihdam oluลturarak, daha รงok proje geliลtirerek ve daha รงok bรผyรผyerek รผlkemizi en geliลmiล รผlkeler ligine birlikte taลฤฑyacaฤฤฑz.” diye konuลtu.
ฤฐstanbul’un doฤu ve batฤฑnฤฑn buluลtuฤu, iki bรผyรผk imparatorluฤa baลkentlik yapmฤฑล bir ลehir olduฤunu anฤฑmsatan Oktay, ecdadฤฑn emaneti aziz ลehirde yaลamanฤฑn ฤฐstanbul’un geรงmiลine ve yarฤฑnฤฑna iliลkin sorumluluk taลฤฑmayฤฑ gerektirdiฤini vurguladฤฑ.
Oktay, Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan’ฤฑn liderliฤinde daha da gรผรงlรผ bir vizyon ve kararlฤฑlฤฑkla ฤฐstanbul’a en iyi hizmetleri ulaลtฤฑrmaya devam etmek iรงin milletin desteฤine ve dualarฤฑna talip olduklarฤฑnฤฑ dile getirdi.







