Ereฤli Demir รelik, Bingรถl-Avnik demir madeni sahasฤฑnda bรผyรผk bir Peletleme Tesisi kurmaya karar verdi. Yatฤฑrฤฑm, ลirketin baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑ Erdemir Madencilik (Ermaden) รผzerinden gerรงekleลtiriliyor.
Yapฤฑlan sondaj รงalฤฑลmalarฤฑ sonucunda tespit edilen yoฤun cevherleลme รผzerine, yaklaลฤฑk 250-300 milyon ton demir cevheri rezervine sahip olan bu alanda Peletleme Tesisi kurulmasฤฑna karar verildi. Tesisin yฤฑllฤฑk 3 milyon ton pelet รผretim kapasitesiyle 100 milyon tonu aลkฤฑn pelet รผretimi hedefleniyor.
Yatฤฑrฤฑmฤฑn tamamlanmasฤฑ ile birlikte, Ereฤli Demir รelik’in pelet รผretimindeki kendine yetebilirlik oranฤฑnฤฑn %25-30 bandฤฑndan %80-85’e, toplam demirli hammaddede ise %15-20 bandฤฑndan %40-45 bandฤฑna รงฤฑkmasฤฑ รถngรถrรผlรผyor. Bu geliลme, ลirketin รงelik รผretiminde hammadde arz gรผvenliฤini saฤlayacak ve Tรผrkiye’deki ithal pelet kullanฤฑm oranฤฑnฤฑ azaltarak yerli ekonomiye รถnemli bir katkฤฑ sunacak.
Ereฤli Demir รelikโin bu yatฤฑrฤฑmฤฑ tamamlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan kayda deฤer bir kรขr artฤฑลฤฑ bekliyor. Bu stratejik yatฤฑrฤฑm, ลirketin operasyonel verimliliฤini ve rekabet gรผcรผnรผ artฤฑrฤฑrken, Tรผrkiye’nin demir ve รงelik sektรถrรผndeki konumunu da gรผรงlendirecek.







