Ereğli Erdemir (EREGL) ilk çeyrek faaliyet raporunu açıkladı

Ereğli Erdemir (EREGL) ilk çeyrek faaliyet raporunu açıkladı

ERDEMİR Grubu ilk çeyrekte 2,3 milyon ton ham çelik ürettiğini açıkladı.

A+A-

ERDEMİR Grubu, 2024 yılının ilk çeyreğinde Ereğli tesislerinde 916 bin ton, İskenderun tesislerinde 1 milyon 348 bin ton olmak üzere toplamda 2 milyon 264 bin ton ham çelik üretimi gerçekleşdi.

ERDEMİR'in Faaliyet Raporu'na göre, tüm tesislerindeki üretim, işletme, bakım ve modernizasyon çalışmalarını başarılı bir biçimde sürdüren Türkiye’nin ilk ve tek entegre yassı çelik üreticisi Grup, optimum maliyet ve maksimum verimlilik ile kaliteli üretim ilkesi doğrultusunda faaliyetlerine devam ederek 2024 yılı ilk üç ayında Türkiye ham çelik üretiminin %24’ünü gerçekleştirdi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeniyle, Grup’un İSDEMİR tesislerindeki durum tespit çalışmaları tamamlanıncaya kadar üretime ara verilmesinin etkisiyle 2023 yılının ilk üç aylık kapasite kullanım oranları ile buna bağlı olarak üretim ve satış miktarları düşük yaşandı.

Grup’un 2024 yılı üç aylık dönemde toplam yassı ürün satışları 1,7 milyon ton seviyesine ulaştı. Yurt içi yassı ürün satışları 1,4 milyon ton ile bir önceki yılın satışlarına göre %7 arttı. Toplam uzun ürün satışları 256 bin ton olup uzun ürün satışlarının 247 bin tonu yurt içine gerçekleştirildi.

Grup, 283 bin ton yassı ürün ve 9 bin ton uzun ürün olmak üzere toplamda 292 bin ton nihai mamul ihraç etti. Bu miktar toplam satışların %15’ini oluşturdu. Yassı ürünlerde 22, uzun ürünlerde ise 3 ülkeye ihracat yapıldı. Grup, 2024 yılı üç aylık dönemde portföyüne yassı ürünlerde 15, uzun ürünlerde 10 adet müşteri kazandırmayı başardı.

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

İş Yatırım'ın açıkladığı Borsa İstanbul'da kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek 8 hisse hangisi

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Ak Yatırım, Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO, TSKB ve YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını açıkladı.

İlgili Haberler