Ertem'den faiz için yeni açıklama

Ertem'den faiz için yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, katıldığı canlı yayında Merkez Bankası'na yönelik 'faizi indir' baskısını yine tekrarladı

A+A-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, TRT Haber'de yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın yaptığı radikal faiz indirimi çağrısına katıldığını radikal ibaresinin tartışılabileceğini söyledi.

Ertem, Türkiye'nin yeni bir para ve maliye politikası çerçevesine ihtiyaç duyduğunu ve ekonomi politikalarında temel değişiklikler beklenilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de faiz tartışmalarının politik bir tartışma olduğuna değinen Ertem, Türkiye'de para politikasının ekonomik gerçekliklerle uyuşmadığını söyledi.

Ertem, TL'nin gereğinden fazla değerli olduğunu belirtirken, güçlü TL'nin döviz borcu olan şirketler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Ertem, Türkiye bankacılık sisteminin sanayiyi desteklemesi gerektiğini söyledi.

Ertem, Moody's'in bankacılık sektörü raporlarına ilişkin Türkiye bankalarının sermaye yeterliliklerinin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.