Eski TEDAŞ Genel Müdürü hangi partiden aday

Eski TEDAŞ Genel Müdürü hangi partiden aday

Eski TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu

A+A-

Eski TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, Ak Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. 

Enerji Günlüğü’nün haberine göre, eski Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürü Mükremin Çepni, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için resmen adaylık başvurusunda bulundu. Kayseri İl Başkanlığı’na aday adaylığı dilekçesini veren Mükremin Çepni, uzun yıllar enerji bürokrasisinde çeşitli görevlerde bulundu. 

Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirilme sürecinden önce uzun yıllar Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ’de (AYEDAŞ) Genel Müdürlük görevini üstlenen Mükremin Çepni, 2013 yılı Ağustos ayında TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı. Çepni, 21 Mart 2016 tarihi itibariyle TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nden emekliye ayrılarak memleketi Kayseri’ye yerleşti. Ancak TEDAŞ’tan ayrıldıktan aktif iş hayatından çekilmeyen Çepni halen özel sektörde çeşitli projelere danışmanlık yapıyor. 

AK PARTİ’DEN İKİ İSİM DAHA 

AK Parti’de iki ismin daha Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor. Bu isimlerden biri, halen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Çelik. 2015 yerel seçimlerinde Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çelik, adı AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilmesiyle, onun yerine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilmişti. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı için adı geçen bir diğer isim ise halen Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı olan Memduh Büyükkılıç.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.