Doฤu illerinde yaลanan ‘hendek’ terรถrรผnรผn ardฤฑndan kepenklerini aรงamayan on binlerce esnaf iรงin dรผลรผnรผlen destek kararฤฑ tรผm esnafa yaygฤฑnlaลtฤฑrฤฑlฤฑyor. Gรผmrรผk ve Ticaret Bakanฤฑ Bรผlent Tรผfenkci, esnafฤฑn kredi faizlerinin Ramazan Bayramฤฑ’ndan รถnce silineceฤini belirtti. Tรผrkiye Esnaf ve Sanatkรขrlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliฤi’nin (TESKOMB) iftarฤฑna katฤฑlan Bakan Tรผfenkci, esnafa kredi verilmesi konusunda Ak Parti hรผkรผmetleri dรถneminde ciddi adฤฑmlar atฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
ESNAFA BAYRAM MรJDESฤฐ
Terรถrden zarar gรถren esnafa destek vermeyi sรผrdรผreceklerini dile getiren Tรผfenkci, “TESKOMB Baลkanฤฑmฤฑz Abdรผlkadir Akgรผl ‘Terรถrden zarar gรถren esnaflarฤฑn kredi kooperatiflerine temerrรผt faizlerini silelim’ diye bir รถneri getirmiลlerdi. Biz de bunu tรผm esnafa yaygฤฑnlaลtฤฑrma kararฤฑ aldฤฑk. 400 milyon liraya yakฤฑn faizi bayramdan รถnce siliyoruz” ลeklinde konuลtu.
Bรถlgede yฤฑkฤฑlan dรผkkรขnlarฤฑn faaliyete geรงmesi iรงin รงalฤฑลtฤฑklarฤฑnฤฑ kaydeden Tรผfenkci, “ลฤฑrnak,Silopi ve diฤer terรถr bรถlgelerinde zarar gรถren esnafฤฑn faizleri silinecek diye yola รงฤฑkฤฑldฤฑ. Daha sonra tรผm Tรผrkiye’deki esnaflarฤฑn faizlerinin silinmesine karar verildi” dedi. 110 bin esnafฤฑn 392 milyon lira faiz borcu bulunuyor. Kalan miktar ise yapฤฑlandฤฑrฤฑlarak taksitler halinde รถdenmesi saฤlanacak. Yapฤฑlandฤฑrma iรงin baลvuru tarihi รผzerinde TESKOMB’un รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ hafta baลฤฑnda esnafa duyurulacaฤฤฑ ifade edildi.







