Ethereum rekor tazeledi: 4 bin 100 doları aştı

Ethereum rekor tazeledi: 4 bin 100 doları aştı

İkinci popüler kripto Ethereum (ETH) son aylardaki hızlı yükselişini sürdürüyor. Yakın zamanda 3.500 doları deviren ETH şimdi de 4100 doların üzerine çıktı.

A+A-

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum 4.100 doları aştı. Ethereum, son bir haftadır kayda değer büyüme gösteriyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü 3.000 dolara yükselen Ethereum (ETH) fiyatı, ertesi gün 3.500 doları buldu ve o günden bu yana yükseliş trendini sürdürüyor. 

460 milyar dolar piyasa değeri ile Ethereum, Bitcoin’den (BTC) sonra ikinci en büyük kripto para konumunda. Bitcoin sadece bir tür dijital para iken, Ethereum dijital paradan daha fazlası... Dünya bilgisayarı olarak adlandırılan Ethereum Blockchain’in akıllı sözleşmeleri, öncü teknolojiler ve merkezi olmayan finansal hizmetlerin dünyada daha yaygın hale gelmesini sağladı. Öyle ki Ethereum'un akıllı sözleşmeleri sayesinde, merkezi olmayan finans (DeFi) hizmetleri geride bıraktığımız yıldan bu yana büyük bir patlama yaşadı.

Ek olarak Ethereum 2.0 hakkında da artan bir beklenti var. Ethereum’un bu yükseltmesi, daha hızlı, daha ucuz ve çevreye daha az zarar vermeyi vaat ediyor. NFT’nin yaygınlaşması, kripto paraların genel kabulünün artması, akıllı sözleşmelerin kullanımının artması ve Ethereum 2.0 güncellemelerine yoğun beklentiler Ethereum’un (ETH) fiyatına oldukça etki ettiği söylenebilir. 

Ethereum haberimizin yazım tarihi itibariyle CoinMarketCap verilerine göre 4.106 dolardan işlem görüyordu.