Bankalararasฤฑ piyasada euro/TL, Avrupa Merkez Bankasฤฑ (ECB) Baลkanฤฑ Mario Draghi’nin aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn ardฤฑndan son bir haftanฤฑn en dรผลรผฤรผ olan 2,9984’ten 3,0336’ye kadar yรผkseldi.
Gรผne, 3,0316 seviyesinden baลlayan euro/TL, geliลmekte olan piyasalara paralel dรผลรผลe geรงerek bankalararasฤฑ piyasada son bir haftanฤฑn en dรผลรผk seviyesi 2,9984’e kadar geriledi.
ECB Baลkanฤฑ Draghi’nin aรงฤฑklamalarฤฑ รถncesi 3,00 seviyelerinde yatay seyreden euro/TL, ECB’nin faizlerde deฤiลiklik yapmamasฤฑ ve Draghi’nin aรงฤฑklamalarฤฑndan bulduฤu destekle 3,0336 seviyesini gรถrdรผ. euro/TL ลu dakikalarda 3,00 – 3,01 bandฤฑnda denge arฤฑyor.
Bugรผn bankalararasฤฑ piyasada dรผnkรผ kapanฤฑลa gรถre dรผลรผลle baลlayan dolar/TL, dรผลรผลรผnรผ ลu dakikalara kadar devam ettirerek 29 Ocak’tan beri gรถrdรผฤรผ en dรผลรผk seviye olan 2,2074’e kadar geriledi.
รte yandan gรผne 1,3534 seviyesinden baลlayan euro/dolar paritesi, Draghi’nin aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn ardฤฑndan son 5 gรผnรผn en yรผksek seviyesi olan 1,3619’u gรถrdรผ.
Analistler, yarฤฑn ABDโde aรงฤฑklanacak tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam verisinin dรถviz piyasasฤฑnฤฑn yรถnรผ รผzerinde belirleyici olacaฤฤฑnฤฑ belirtirken, dolar/TL’nin 2,21 desteฤinin altฤฑnda kapanฤฑล yapmasฤฑ durumunda 2,17 seviyelerinin gรผndeme gelebileceฤini tahmin ediyor.







