Deutsche Bank’ฤฑn dรถviz piyasalarฤฑ bรถlรผmรผ eล baลkanฤฑ George Saravelos, euronun 2018 ve 2019 yฤฑllarฤฑnฤฑ yukarฤฑ yรถnlรผ bir seyir izleyerek geรงireceฤini รถngรถrdรผ.
Saravelos, รถnรผmรผzdeki yฤฑl, dรถviz piyasalarฤฑnda konuลmalarฤฑn Avrupa Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn faiz oranlarฤฑnฤฑ ne zaman negatif seviyelerden yukarฤฑ รงekmeye baลlayacaฤฤฑ etrafฤฑnda dolanacaฤฤฑnฤฑ belirtti. Bununla birlikte 2018’de bir faiz artฤฑลฤฑ beklemediฤini dile getirdi. ECB politika kararฤฑnฤฑ Perลembe gรผnรผ aรงฤฑklayacak.
Merkez Bankasฤฑ bir รถnceki toplantฤฑsฤฑnda tahvil alฤฑm programฤฑnฤฑ 2018 Eylรผl tarihine kadar sรผrdรผreceฤini dile getirmiล ve faiz artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑn tahvil alฤฑm programฤฑnฤฑn sona ermesinin ardฤฑndan ele alฤฑnabileceฤin belirtmiลti.







