Euro Draghi ile değer kazandı

Euro Draghi ile değer kazandı

Euro/dolar paritesi, AMB Başkanı Draghi'nin ekonomiye güven duyduğunu işaret etmesinin ardından yükseldi

A+A-

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bugün yaptığı konuşmada bölge ekonomisinin er ya da geç ivme kazanacağına ilişkin güvenini dile getirmesinin ardından yükselirken, güvenli liman niteliğindeki para birimleri olan İsviçre frangı ve yen, küresel tahvillerdeki ralli ve hisse senetlerindeki düşüşle değer kazandı.

Yeni Zelanda doları, politika yapıcıların bir sonraki faiz hareketinin muhtemelen aşağı yönlü olabileceğini kaydetmelerinin ardından sert düştü. Türk Lirası iki günlük yükselişini durdururken, gecelik swap faizinin yüzde 700'e çıktı ve TL, gelişen piyasa paralarındaki düşüşlere öncülük etti.

Küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeler Avrupa ve ABD tahvillerine alım getirdi. Sterlin, nakit piyasada kaldıraçlı hesaplardan gelen iki yönlü akış ortamında kayıplarını geri aldı.

Euro Londra piyasası açılışında, Draghi'nin konuşması öncesi baskı altında kaldı, ancak ardından Draghi'nin konuşmasında dengeli bir ton kullanması sonrası toparlandı. Japon yeni, güvenli liman alımlarının etkisi ile, G-10 paralarındaki yükselişe öncülük etti. Euro/İsviçre frangı paritesi düşüşünü Temmuz 2017'den bu yana en düşük seviye olan 1.1173 seviyesine kadar sürdürdü Parite böylelikle düşüşünü yedinci güne taşıyarak, Ocak 2018'den bu yana en uzun kayıp serisini gerçekleştirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.