Europower'ın hasılatını 200 milyon dolar artıracak yatırım

Europower'ın hasılatını 200 milyon dolar artıracak yatırım

Europower Enerji (EUPWR) Güç Transformatörü Üretimi yatırımını 2025 yılı ilk yarısında tamamlayacak. 45-50 milyon dolar civarında olması beklenen yatırımın, şirketin yıllık hasılatına 200 milyon dolar katkı sağlaması hedefleniyor

A+A-

Europower Enerji, 2023 yılında başladığı Güç Transformatörü Üretimi yatırımının 2025 yılı ilk yarısında faaliyete geçmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 45-50 milyon dolar civarında maliyeti olması planlanan yatırımın gçiş döneminden sonra şirketin yıllık hasılatına 150-200 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor.

Europower Enerji'nin (EUPWR) Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan  açıklaması şöyle:

2023 yılında başladığımız Güç Transformatörü Üretimi yatırımımızın 2025 yılı ilk yarısında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Yatırım maliyetinin 45-50 milyon USD olacağı düşünülmektedir. Geçiş döneminden sonra Güç Transformatörü Üretiminin yıllık hasılat katkısının 150-200 milyon USD olması beklenmektedir.

2024 yılında, 10.000 adet yıllık üretim kapasitesi olan Dağıtım Transformatörü Fabrikası'nın yıllık üretim kapasitesinin 20.000 adete çıkartılması hedeflenmektedir.

2024 yılı başında inşası tamamlanan 20.000 m 'lik kapalı alana sahip tesisimizde güneş paneli üretim kapasitesinin artırılması hedefenmektedir. (Konjonktürel gelişmelere göre stratejik iş plânlarımız değiştirilebilir ve faaliyete hazır bu tesiste PV TopCon Cell üretimi gerçekleştirebilir.)

AR-GE çalışmaları bitirilen, çatı ve arazi tipi güneş santrallerinde kullanılacak endüstriyel invertörlerin üretimine geçilecektir. Geçiş döneminden sonra yıllık hasılat katkısının 15 milyon USD civarında olacağı beklenmektedir.

2024 yılı sonuna kadar tüm tesislerimizin çatı ve otopark güneş enerjisi santralleri tamamlanacaktır. Bu sayede şirketlerimizin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin büyük kısmı kendi üretimimiz ile karşılanarak enerji maliyetlerimiz büyük ölçüde düşürülecektir.

2024 yılında, AG ve OG Akım Gerilim Trafosu üretim kapasitesi aylık 3.000 adet olacak şekilde artırılacaktır. Yıllık hasılat katkısının 10-12 milyon USD aralığında olması beklenmektedir. Kapasite artışındaki asıl amaç üretimde dışa bağımlılığı azaltmak ve üretim hızımızı artırmaktır.

AR-GE projesi olarak çalışılan AC ve DC EV Şarj Cihazlarının tasarım süreçleri tamamlanmış ve ürünler geliştirilerek ticari ürün durumuna getirilmiştir. 2024 yılında, 22 kV'ya kadar AC şarj üniteleri ve 600 kV'ya kadar DC şarj üniteleri ‘ADDMORE’ markası altında üretilecek ve piyasaya sunulacaktır.

İlgili Haberler