Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Nurettin Canikli, Suriyelilerin vatandaลlฤฑฤa alฤฑnmasฤฑ ve TOKฤฐ konutlarฤฑna yerleลtirilmesi konusunda aรงฤฑklamalarda bulundu. Suriyelilerin TOKฤฐ’nin yaptฤฑฤฤฑ evlere yerleลtirilmesi hakkฤฑnda bilgi veren Canikli, “Suriyeliye TOKฤฐ evi iskan kanunu รงerรงevesinde verilecek, bir bedel alฤฑnmayacak” dedi.
Habertรผrk’ten Aysun Torun’un haberine gรถre Canikli ลu deฤerlendirmede bulundu:
TOKฤฐ KONUTLARINA YERLEลECEKLER, BEDEL รDEMEYECEKLER
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, TOKฤฐ konutlarฤฑnฤฑn Suriyelilere verilebileceฤini sรถylemiลti. Konu hakkฤฑnda ayrฤฑntฤฑlฤฑ bilgi veren Canikli, Suriyelilerin TOKฤฐ konutlarฤฑna yerleลtirilmesinin mevcut iskan kanunu รงerรงevesinde yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
SURฤฐYE MAHALLELERฤฐ KURULACAK
Kanun, ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ’na Tรผrk kรผltรผrรผne baฤlฤฑ olmayan vatandaลlarฤฑ baลka yerlere nakletme yetkisi veriyor. Suriyelilerin de TOKฤฐ evlerine yerleลtirilmesi de bu ลekilde olacak. Toplu halde bulunan TOKฤฐ konutlarฤฑna Suriyelilerin yerleลmesiyle, Suriye mahalleleri kurulacak







