Faiz artırımına "acı ilaç"lı değerlendirme

Faiz artırımına "acı ilaç"lı değerlendirme

Berenberg ekonomisti Holger Schmieding, TCMB Para Politikası kararı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Türkiye, gerekli olduğuna inandığımız, acı ilacı içiyor" dedi

A+A-

Berenberg ekonomisti Holger Schmieding, TCMB Para Politikası kararı sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kendileri ve ekonomistlerinin çoğunun gerekli olduğuna inandığı, aci ilacı içmekte olduğunu söyledi.

Schmieding, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merkez bankasına yeşil ışık yakıp yakmadığını tartışmayacağız. Merkez bankası faiz oranlarını artırdı ve gösterge faiz oranlarını bazılarının beklediğinden daha fazla artırarak piyasalar ve Türk halkına güçlü bir sinyal verdi. 

Türkiye, aralarında bizim de olduğumuz ekonomistlerin çoğunun iyileşmesi için gerekli olduğuna inandığımız acı ilacı içiyor. Yüksek faiz oranları Türkiye'de ciddi bir ekonomik daralmayı engellemeyecek. Piyasaların artık finanse etmek istemedikleri cari işlemler açığında düzeltme aşırılıkların temizlenmesi acıya neden olacak. Ancak Türkiye'nin doğru adımlar atma kapasitesinin olduğuna biraz güvenin yeniden tesis edilmesi yoluyla aşağı yönlü hareketi sınırlayacak" değerlendirmesini yaptı.

Berenberg ekonomisti değerlendirmesinde, "Eğer, büyük bir eğer, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir başka U dönüşü daha yapar ve ABD ile ilişkilerin düzeltilmesi yönünde gerekli adımı atar ise, Türkiye için görünüm kayda değer şekilde iyileşir" ifadelerini de kullandı.

Schmieding, Erdoğan'ın 23-27 Eylül'de BM Genel Kurulu'na katılmak için ABD'de olacağını hatırlattı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.