Faiz artışı risk yaratabilir

Faiz artışı risk yaratabilir

Moody's, Fed faiz artışını ABD'nin güçlendiğini gösterdiğini ancak Türkiye gibi gelişen ülkelerin riskle karşı karşıya olduğunu söyledi.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fed'in gerçekleştireceği bir faiz artışının ABD ekonomisinde işlerin yolunda gittiğini göstereceğini, fakat Türkiye gibi bazı gelişen ülkeler için risk oluşturacağını söyledi.

Şirketin dün yayınladığı raporda Fed'in faiz artışının düşük bir oranda gerçekleşmesinin beklendiği ve ondan sonra gelecek faiz artışlarının da kademeli olacağı söylenirken, bu artışların bazı gelişen piyasalarda sermaye akışı ve yatırımcıların yönünü değiştirmesinden dolayı risk oluşturabileceği belirtildi.

Moody's "iç zorlukların kur oranı ve finans piyasalarında istikrarsızlığı artırdığı" Brezilya, Rusya, Türkiye ve kısmen Güney Afrika'nın faiz artışından en çok etkilenen gelişen piyasalar olacağını söyleyerek, "Bu ülkelerin büyümeyi koruma ve dış şoklara dayanıklılık konusunda politika manevra alanı dar" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.