Faiz artışı yanlış, B ve C planlarımız var

Faiz artışı yanlış, B ve C planlarımız var

Dün faiz artırımı ile ilgili söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, faiz artırımını onaylamadığını ve buna karşı planlarını seçimden önce veya sonra uygulayacaklarını söyledi

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, TCMB'nin geçen haftaki faiz artışı kararına katılmadığını ve hükümet olarak kendilerinin de B ve C planları bulunduğunu belirterek, bunları seçim öncesi ya da sonrası uygulamaya başlayacaklarını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin TCMB'nin faiz artışına dair kararını ve bunun etkilerini sorması üzerine Erdoğan, "Bu işin kararı noktasında bağımsız kurum olan Merkez Bankası bu tür adımları atıyor, ancak burada bireysel olarak tekrar söylemek durumundayım, faiz artışına karşı olan bir başbakanım. Bunu çok açık ve net söylüyorum, bunu paylaşmıyorum, burada farklı düşünüyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Ama bağımsız bir kurum olduğu için benim müdahale yetkim yok. Buna karışamam ama kendi kararımı açıklamaktan da geri duramam. Halkımın da bazı şeyleri bilmesi lazım; fakat bütün bunlara rağmen ben bunların geçici olduğunu, bu süreçten sonra da hükümet olarak kendi tasarrufumuzu yapabiliriz. Bunun için B planımız C planımız var. Bunu da en kısa zamanda, ama seçim öncesi ama seçim sonrası, bu uygulamayı da başlatacağız. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.