Faiz beklentisi doları yükseltti

Faiz beklentisi doları yükseltti

Para Politikası Kurulu'nun perşembe günü yapacağı ve hükümet kanadından gelen faiz indirimi baskısına dayanıpı dayanamayacağı merakla beklenen toplantı öncesinde piyasalar tedirgin

A+A-

Para Politikası Kurulu'nun perşembe günü yapacağı ve hükümet kanadından gelen faiz indirimi baskısına dayanıpı dayanamayacağı merakla beklenen toplantı öncesinde piyasalar tedirgin. 

Uzmanlar Merkez Bankası'nın uyguladığı politika çerçevesinde faiz indirimi yönünde bir karar almasının beklenmediğini belirtiyor. Ancak yerel seçimlerin hemen ardından hükümet ve yakın kaynaklar tarafından daha yüksek sesle dile getirilen "faizl indirimi" beklentisine Merkez Bankası'nın nasıl tepki vereceği de belirsizliği artırıyor.

Toplantı öncesinde, dolar bugün 2.14, euro ise 2.95'in üstüne çıktı. Piyasada genel beklenti faiz indiriminin olmaması durumunda doların 2.10'a doğru gerilemeye devam edeceği yönünde. Ancak Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz indirimi yapacağını ileri sürenlerin beklentilerinin gerçekleşmesi durumuda ise doların 2.15'in üstüne çıkacağı ve bu seviyeyi destek noktası olarak kabul edeceği ifade ediliyor.

Yurtiçi piyasalar dışarıdaki Paskalya nedeniyle durgun seyrediyor. Uzmanlar öğleden sonra kurlardaki hareketlenmenin bu nedenle önemli olduğunun altını çiziyor ve piyasada faiz indirimi konusunda çok sayıda söylenti olduğunu bunun tedirginliği artırdığını belirtiyorlar. 

Bazı uzmanlar PPK'nın kritik toplantısı öncesi, uluslararası piyasalardaki bazı gelişmelerin de doların TL karşısında değer kazanmasında etkili olduğunu söylüyor. ABD'de "Öncü Gösterge Endeksi"ndeki yükselişin ardından ABD tahvillerine gelen alımlar doların genel olarak küresel piyasalarda değer kazanmasına yol açtı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.