Faiz son iki yılın en yükseğinde

Faiz son iki yılın en yükseğinde

Gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11,32 ile son 25 ayın en yüksek seviyesi gördü

A+A-

Gösterge tahvilin bileşik faizi son 25 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 11,32'yi gördü.

Tahvil bono piyasasında güne yüzde 11,24 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, Hazine'nin bugün gerçekleştirdiği ihalelerin ardından 12 Ocak 2012 tarihinden bu yana en yüksek seviye olan yüzde 11,32'yi gördü.

Mart ayının ilk haftasında yapılan 5 ihale ile piyasaya 12,4 milyar TL ve kamuya 2,8 milyar TL satış yapılırken, piyasaya olan itfaların yüzde 76’sı ve toplam itfanın yüzde 79’u çevrildi. Mart ayı programına göre Hazine bugünkü üç ihaleden sonra 18 Mart’ta 15 ay vadeli iskontolu tahvil ihracı yapacak.

Hazine'nin mart ayı içerisinde 19,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık toplam 16,9 milyar TL'lik iç borçlanma planlıyor.

Hazine dün ve bugün gerçekleştirilen ihalelerde toplam 15,2 milyar TL borçlanırken, 18 Mart’ta gerçekleştirilecek ihale ile birlikte mart ayı borçlanması tamamlanmış olacak. Hazine’nin bu ihalede 1,7 milyar TL satış yapması yeterli olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.