Faiz yüzde 11'in üstünde dengelendi

Faiz yüzde 11'in üstünde dengelendi

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11'in üzerinde yatay seyrediyor

A+A-

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne, önceki kapanışa göre yükselerek yüzde 11,03 seviyesinden başladıktan sonra bu seviyelerde yatay seyrediyor.

Dün yüzde 11,09 seviyesinden açılış yapan gösterge tahvil getirisi gün içerisinde yüzde 11,24 seviyesine kadar yükseldikten sonra düşüşe geçerek günü yüzde 10,95 seviyesinden tamamlamıştı.

Merkez Bankası'nın, yeni politika faiz oranı olan yüzde 10 ile gerçekleştirdiği dünkü bir hafta vadeli repo ihalesinde piyasaları önceki günden daha az seviyede fonlaması, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin de yükselmesine neden oldu.

Analistler, son gelişmelerin piyasada ortalama fonlama maliyetinin yüzde 10'un üzerinde oluşabileceği yönünde beklentilere yol açtığını belirterek, bu durumun gösterge tahvil getirisinin yüzde 11’in altına gerilemesini zorlaştırabileceğini öngörüyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.