Faiz yüzde 9'un altına geriledi

Faiz yüzde 9'un altına geriledi

Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 50 baz puan indirmesi ve küresel piyasalardaki iyimserliğin etkisiyle gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8,68'e geriledi

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 50 baz puan indirmesinin ardından gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8,68'e geriledi. Gösterge tahvilin bileşik faizi en son 19 Kasım 2013'te yüzde 8,65 seviyesini görmüştü.

Güne yüzde 9,07 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, TCMB'nin bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında 50 baz puanlık indirim kararının ardından gelen alışların etkisiyle son altı ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Analistler, faiz indiriminin kısa vadeli faizler için olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, teknik olarak gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 9 seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu, bu seviyenin altında kalıcı olunması durumunda orta vadede yüzde 8,60 ve yüzde 8,20 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Bu haber toplam 1459 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.